Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Novinka ve výrobním sortimentu Farmet - Strip-Till

Aktualizováno: 3. 12. 2016

Pásový kypřič Strip-Till je vhodný převážně k pásovému zpracování půdy, kdy je půda zpracovávána v pásech o rozteči 75 cm a hloubce 35 cm s možností aplikování hnojiva ve dvou hloubkách.

Farmet

Metoda strip till je nejvhodnější pro širokořádkové pěstování plodin se zamezením ztráty vláhy z půdy a především protierozním účinkem.

Největší výhody našeho řešení:

  • pásové zpracování půdy
  • zabránění nadměrné ztrátě vlhkosti z půdy
  • prokypření půdy do hloubky 35 cm s následným utužením
  • možnost přihnojení ve dvou hloubkách
  • protierozní technologie
  • zajištění lepšího vsakování srážkových vod
  • jemné zpracování hrud

Jedním přejezdem zajistí hned několik operací - uloží rostlinné zbytky do meziřádku, prokypří půdu do hloubky až 35 cm, kdy může aplikovat hnojivo do dvou vrstev hloubky, rozmělní případné hroudy a následně utuží zpracovaný pás.

Zpracování půdy až do hloubky 35 cm

Konstrukce rámu a pracovních orgánů je předurčena pro zpracování půdy až do hloubky 35 cm. Robustní radlice pronikne do hloubky zeminy, kterou prokypří a zpracuje v podobě pásu. Díky své konstrukci a nízkému tahovému odporu umožňuje vysokou pracovní rychlost.

Speciální technologie výroby eXtra STEEL line umožňuje použití vysoce pevných zušlechtěných materiálů nejen na pracovních orgánech stroje, ale i na extrémně zatěžovaných částech hlavních rámů a seřizovacích mechanizmů. Rámy strojů jsou na velmi exponovaných místech tvořeny dílci z vysokopevnostních ocelí dosahujících několikanásobnou pevnost oproti běžným kvalitním konstrukčním materiálům. Díky technologii eXtra STEEL line je dosahováno nižší hmotnosti strojů a výrazně vyšší životnosti v nejnáročnějším provozu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Farmet

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.