Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Novinky Zunhammer. Jednodušší a přesnější dokumentace dat

Zveřejněno: 24. 9. 2017

Pro usnadnění dokumentace výstupních dat zavedla společnost Zunhammer tzv. vzdálený přenos dat.

Zunhammer

Vzdálený přenos dat je značně zjednodušen, protože přenos informací probíhá zcela automaticky. Tato dokumentace je velmi užitečná v případě odběru vzorků půdy, detekci specifického hnojiva a hustoty rostlin. Využití najde i při práci s výnosovými mapami. Vzdálený přenos dat se využije nejen u poskytovatelů služeb pro přesnou evidenci práce, ale také u zemědělců, kteří budou moci přesně aplikovat hnojiva tam, kde jsou nejvíce potřeba.

Stejná aplikace jako u minerálního hnojiva

Mezi další novinky patří kombinace systému Van-Control 2.0 s půdním senzorem Crop od společnosti Claas. Uživatel tak bude moci aplikovat hnojivo, respektive kejdu, variabilně na základě výnosových map. Snímač Cropsensor od společnosti Claas a systém Van-Control 2.0 přenášejí data do terminálu ISOBUS v traktoru. Tím se přizpůsobuje rychlost aplikace přes čerpadlo, obsah hnojiva a stupeň dávky.

Analýza živin

Další novinkou je systém Dokustar.

Jedná se o měřící stanici pro kejdu, která zaznamenává a ukládá nejrůznější naměřené hodnoty látek. Ty jsou zaznamenány pomocí VAN-Control 2.0. Dále je instalováno měření průtoku. Tiskárna pak může tisknout potvrzení např. o množství a objemu odvezené kejdy. Tímto způsobem může řidič přesně prokázat svou individuální práci. Společnost Zunhammer to považuje za nutnost nového nařízení o hnojivech.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Zunhammer

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.