Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nový cisternový návěs Fliegl pro přepravu hnojiv k poli má bohatou výbavu

Zveřejněno: 1. 9. 2021

Klimatické podmínky se mění stále rychleji a vzhledem k omezením ohledně aplikace hnojiv během roku se časová okna pro aplikaci tekutých statkových hnojiv stále zkracují. Největších aplikačních výkonů lze dosáhnout použitím samojízdného aplikátoru. K němu je nutné hnojivo vozit cisternami. Pro tento účel nabízí společnost Fliegl nový třínápravový cisternový návěs STF 30000 Truck Line Top.

Cisternový návěs Fliegl STF 30000 Truck Line Top. Zdroj foto - tisková zpráva Fliegl

Díky speciální konstrukci nádrže a podvozku lze u třínápravového cisternového návěsu Fliegl STF 30000 Truck Line Top dosáhnout velmi dobré pohotovostní hmotnosti (ve standardní výbavě). Díky nízké vlastní hmotnosti lze v nerezové nádrži přepravovat až 30 000 litrů hnojiva při dodržení přípustné celkové hmotnosti (v závislosti na tahači). Speciální konstrukce nádrže a rám z jemnozrnné oceli přispívají k dobré stabilitě, těžiště se nachází velmi nízko. Díky nádrži z nerezové oceli s ochranným nátěrem na vnější straně lze podle výrobce zaručit velmi dlouhou životnost.

Důležité u přepravní cisterny je nejen komfort jízdy a obsluhy, ale také manévrovatelnost na farmě a na poli. Vysoký komfort jízdy zajišťuje vzduchové odpružení. K dispozici jsou kotoučové brzdy. Podvozek je standardně vybaven automaticky uzamykatelnou řídicí nápravou a zvedací nápravou.

Aby sedlová přepravní cisterna neztrácela zbytečně čas při nakládce a vykládce, jsou pro tento účel nabízeny různé varianty výbavy. Cisternu lze plnit různými způsoby. Cisterna se samozřejmě může plnit i sama; pro tento účel je volitelně k dispozici výkonné rotační čerpadlo Vogelsang (6 000 l).

Aktuální naplnění lze vždy pohodlně zkontrolovat pomocí displeje v přední a zadní části cisterny. Ve verzi s čerpadlem je pro zajištění bezpečnosti integrována kontrola stavu naplnění a automatické vypnutí čerpadla.

Volitelně je k dispozici otočné 6" rameno s délkou 7 000 mm pro plnění cisterny, která provádí aplikaci přímo na poli (nebo nádrže samojízdného aplikátoru či kontejneru na okraji pole). Díky této délce lze překonat i široké příkopy, což je důležitý klad, zejména na polních cestách. Rameno se ovládá pomocí externího ovládání nebo volitelného rádiového dálkového ovládání.

Aby bylo zajištěno, že kapalné hnojivo bude na místě určení stále homogenní, nabízí se ve spojení s rotačním čerpadlem hydraulické vnitřní míchadlo nebo proplachovací systém.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fliegl

1) z podkladů Fliegl


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.