Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nový kompaktní teleskopický nakladač Weidemann

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Na trh v červenci 2016 přijde nový model Weidemann T6027. Stroj má zlepšené výkonové parametry a mnoho nových funkcí. Stroj je vhodný pro střední podniky, velké podniky a bioplynové stanice.

Weidemann

Nový Weidemann T6027 je poháněn přeplňovaným motorem o výkonu 55,4 kW/75 koní. Motor standardně funguje s DOC (diesel oxidační katalyzátor) nebo volitelně s DPF (filtr pevných částic). Stroj je tak úsporný a při tom silný a dynamický. Aby byla zajištěna maximální flexibilita a efektivita práce, jsou k dispozici tři výkonové stupně, respektive 0-7 km/h, 0-15 km/h a 0-20 km/h. Další možností je úroveň až 0-30 km/h. Maximální užitečné zatížení je zvýšeno na 2,7 tun, což dává stroji mnohostranné možnosti. 

V novém modelu T6027 je k dispozici i asistenční systém řidiče Vertical Lift System, který byl několikrát oceněn a nalezneme ho i v jiných manipulátorech od firmy Weidemann. Systém umožní řidiči volit mezi třemi různými režimy: "lopata, stohování a manuální režim". 

Pro ještě větší pohodlí řidiče a maximální produktivitu práce, je možné uložit do paměti, prostřednictvím joysticku, polohy například lopaty. To řidič ocení zejména při opakovaných operací - např. stohování.

Je-li větrací mřížka zanesena nečistotami, například tím, že je manipulátor používán při stohování slámy, hydromotor s čerpadlem proudem vzduchu zajistí jednoduché odfouknutí nečistot pryč. Stačí pouhé stisknutí příslušného tlačítka v kabině. Motor je tak chráněn před poškozením v důsledku přehřátí.

Průtok hydraulického oleje lze nastavit i ručně - Jog Dial.

Jog Dial je elektronický ovládací prvek ve tvaru otočného kolečka pro plynulou regulaci. Tento ovládací prvek přijde vhod při použití široké škály montážních nástrojů.

Model T6027 je rovněž dimenzován tak, aby mohl tahat sklápěče. Možností je i vybavit manipulátor zadním tříbodovým závěsem s PTO. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Weidemann

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.