Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nový velkoplošný secí stroj Amazone Precea 9000-TCC a 12000-TCC

Zveřejněno: 25. 5. 2023

Firma Amazone rozšiřuje svou řadu přesných secích strojů o nové tažené modely Amazone Precea 9000-TCC a Amazone Precea 12000-TCC s pracovním záběrem 9 a 12 metrů. Tato varianta, která byla vyvinuta speciálně pro velké zemědělské podniky a poskytovatele služeb, vyniká velkou kapacitou zásobníku a inovativním systémem centrálního zásobování osivem. Vysoce přesné uložení osiva zajišťuje optimální vzejití na poli i při zvýšené pracovní rychlosti až 15 km/h.

Nový velkoplošný secí stroj Amazone Precea 9000-TCC a Amazone Precea 12000-TCC.

Pro mimořádně vysokou pracovní rychlost a zkrácení doby plnění jsou nové modely Amazone Precea-TCC vybaveny centrálním zásobníkem osiva s kapacitou 2 000 litrů. Nový systém centrálního zásobování osivem dopravuje osivo z centrálního zásobníku k secím jednotkám pomocí proudu vzduchu. Tam je osivo pro každý řádek dočasně uloženo v malém zásobníku. Jakmile tento zásobník dosáhne maximální úrovně naplnění, proud vzduchu se automaticky přeruší uloženým osivem, čímž se uzavře další zásobování. Jakmile hladina naplnění opět klesne, proud vzduchu se automaticky znovu spustí a dopraví nové osivo z hlavního zásobníku do jednotlivých řádků. Díky inteligentnímu systému je každá jednotlivá jednotka nezávisle zásobována osivem, aniž by bylo nutné používat složité senzorové systémy nebo elektronické ovládání.

Pro výsev osiva používá společnost Amazone své vysoce přesné výsevní jednotky PreTeC, které fungují na principu přetlaku. Elektrický dávkovač ElectricDrive umožňuje pohodlné nastavení požadované dávky osiva prostřednictvím terminálu ISOBUS a slouží jako základ pro přesné řízení dávky pro jednotlivé části plochy a konkrétní stanoviště pomocí GPS a map. Kromě toho systém GPS SectionControl vypíná sekce při práci na klínovitých polích a na souvratích.

Nový velkoplošný přesný secí stroj Amazone Precea-TCC je nabízen ve 12řádkové a 16řádkové verzi.
Nový velkoplošný přesný secí stroj Amazone Precea-TCC je nabízen ve 12řádkové a 16řádkové verzi.

Pro současnou aplikaci hnojiv je Amazone Precea-TCC vybavena snadno přístupným dvoukomorovým zásobníkem s celkovým objemem 6 000 litrů. Každý zásobník má vlastní elektrickou dávkovací jednotku, která je připojena k rozdělovací hlavě. Hnojivo je ukládáno prostřednictvím secí botky FerTeC HD.

Nový velkoplošný přesný secí stroj Amazone Precea-TCC je nabízen ve 12řádkové a 16řádkové verzi pro šířku řádků 70, 75 a 80 cm. Ve střednědobém horizontu bude program doplněn o nové modely pro plodiny jako je řepa, řepka nebo sója, s šířkou řádků 45 a 50 cm.