Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Obrněný John Deere slouží jako hasičský speciál ve vojenském prostoru

Zveřejněno: 23. 1. 2024

Hašení požáru na střelnici a vojenském prostoru nemůže provádět klasický hasičský vůz. Je potřeba speciální odolná technika, která ochrání obsluhu před zraněním. Pro armádu se nabízí řešení v podobě obrněného traktoru John Deere 6R 250 a cisterny Fliegl.

Obrněný John Deere slouží jako hasičský speciál ve vojenském prostoru.

Prodejce zemědělské techniky v severním Německu, společnost Rebo, upravuje traktory John Deere například pro provoz v komunální sféře. Dává jim vlastní značku – Rebo Rack. Základem obrněného speciálního vozidla REBO FLM 2000 je traktor John Deere 6R 250. Ocelové desky chrání spodní část traktoru a neprůstřelné sklo zase kabinu. Traktor by řidiče mě ochránit před nevybuchlými předměty a explodující municí. Stroj má chránit řidiče v nebezpečných situacích a není určen pro provoz na bojových misích.

Ve výbavě obrněného traktoru John Deere 6R 250 můžeme nalézt lafetovou proudnici ALCO umístěnou vpředu. Ovládána je pomocí sběrnice ISOBUS. Tento systém byl vyvinut ve spolupráci s firmami AWG Fittings a Agribumper. REBO Rack Steel Buddy se pohybuje po pásových podvozcích firmy Zuidberg. Obrněný stroj John Deere 6R 250 je možné ovládat i na dálku.