50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pásové jednotky ATI

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Řada kloubových traktorů New Holland T9 zahrnuje modely o výkonu od 390 do 670 koní. Výkonné traktory řady T9 osloví především velké podniky hospodařící na velkých výměrách. Všechny traktory v řadě T9 jsou osazeny motory plnící emisní normu Tier 4A.

ATI

Podnik SALIX MORAVA a.s, sídlící na jižní Moravě, vlastní řadu výkonných polních tahačů různých značek. Nyní brázdí pozemky nová souprava v podobě tahače New Holland řady T9 a těžkého osmimetrového nářadí pro přípravu setí.

Souprava je zajímavá tím, že nejde o kolovou verzi, ale o pásovou. To dělá soupravu ojedinělou nejen v České republice, ale i v celé Evropě.Pásové jednotky umožňují menší prokluz a celkově nabízí lepší vlastnosti v náročném terénu oproti kolové verzi. Pásy, kterými je vybaven kloubový traktor New Holland T9.560 jsou od americké společnosti ATI Modular Track Systems. Traktor, i s vysokým napínacím modulem, váží bezmála 30 tun, pásy dělají soupravu poměrně těžkou. Jedna pásová jednotka váží 2, 875 kg a nosnost má 17,045 kg. Šířka pásové jednotky je 914 mm, přičemž plocha pásové jednotky je 1,997 m2. Společnost ATI Modular Track Systems sídlí ve státě Indiana v Americe a specializuje se na vývoj pásových jednotek do odvětví zemědělství, lesnictví, stavebnictví. Kromě napínacích modulů společnost vyrábí standardní moduly trojúhelníkového tvaru. Všechny pásové jednotky společnosti jsou kompatibilní i se sklízecími stroji a vynikají snadnou montáží a jednoduchou údržbou.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.