Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

POLAGRA-PREMIERY 2018: Nový traktor Case IH Puma X ve skromné výbavě se poprvé ukázala veřejnosti

Zveřejněno: 19. 1. 2018

Case IH se nedávno postaral o překvapení, když oznámil, že přichází nová generace traktorů Puma X. Řada Puma donedávna představovala traktory nabité nejmodernějšími technologiemi a systémy precizního zemědělství. Čím dál větší je ve světě ale zájem i po traktorech s minimem elektroniky a v jednodušší výbavě.

Puma X a klasický model

Case IH se tedy rozhodl, nabídnout řadu Puma i v daleko skromnější výbavě. Traktory Puma, které známe, zůstávají, ale doplní je modely s označením X – tři typy 140, 150 a 165 X pokrývající výkon 140 - 165 koní. Kupodivu na veletrhu Agritechnica žádný z těchto tří modelů nebyl vystaven. Na polském veletrhu Polagra Premiery 2018 už ano.  

Hlavním odlišovacím prvkem od tradičních traktorů Puma je jiná kabina. Kategorie traktorů Puma X byla vyvinuta pro zákazníky, kteří si žádají velmi jednoduše vybavený traktor s čistě mechanickým ovládáním bez potřebného množství elektroniky, uvádí oficiální dovozce Case IH do ČR, firma Agri CS. Zemědělcům je tak nabízen traktor za atraktivní cenu. Tomu samozřejmě odpovídá výbava. Modely Puma X jsou vyráběny s mechanickou šestistupňovou Semi-Powershift převodovkou v provedení s 19 rychlostmi vpřed a 6 vzad. V kabině nalezneme jednoduchou loketní opěrku se základními ovladači, jako je nastavení hydrauliky, páka pro řazení rychlostních stupňů nebo joystick pro ovládání čelního nakladače. Po pravé straně se pak nachází mechanické ovládání hydrauliky a ovládání PTO. Traktory jsou vybaveny mechanickými hydraulickými okruhy a elektronicky ovládanými středovými okruhy. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička, Věra Hejhálková, DiS.

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.