Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Porgest se podílí na významné dodávce vojenských aplikací NATO

Zveřejněno: 13. 9. 2022

Porgest vyrábí nástavby na nejrůznější nákladní automobily. Nástavby vyrábí mimo jiné i pro vozidla pohybující se v zemědělství. Značná část výrobků bude v následujících letech směřovat i do vojenského sektoru.

Zemědělská nástavba Porgest.

V roce 2021 měla společnost Porgest tržby ve výši 102 781 tis. Kč. Vedení společnosti nezaznamenalo významný pokles prodeje v návaznosti na uplynulou pandemii nebo na válečný konflikt na Ukrajině.

„Společnost Porgest se v roce 2022 soustřeďuje na další zlepšování služeb a zkvalitnění dodávek. Společnost harmonizuje organizační strukturu a obchodní modely v jednotlivých provozovnách společnosti a rozšiřuje portfolio prodávaných produktů. Společnost se v roce 2019 účastnila výběrového řízení na dodávku vojenských aplikací NATO – toto vyhrála – dodávky budou probíhat v období 2021 až 2024,“ uvádí veřejně dostupná výroční zpráva společnosti.

Společnost Porgest vznikla v roce 1997. Do roku 2000 bylo hlavní činností daňové poradenství, činnost ekonomických poradců a zprostředkovatelská činnost v oblasti obchodu a služeb. Od září 2000 se stala jednou z hlavních činností výroba ostatních motorových vozidel, včetně nástaveb a konstrukční a projektová činnost ve strojírenství. Společnost má čtyři provozy: Vedení společnosti, ekonomické a personální oddělení, obchodní oddělení, konstrukční a technologická činnost.

Strojírenská výroba valníků, sklápěčových koreb a zemědělských nástaveb probíhá v Kopřivnici a strojírenská výroba přívěsů, návěsů a lesovozů ve Valašském Meziříčí.