Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Postřikovače Fendt Rogator nabídnou flexibilní šířku ramen a další inovace

Zveřejněno: 2. 9. 2018

Řada strojů Fendt Rogator, která zahrnuje tažené modely Rogator 300 a samojízdné modely Rogator 600, dostala technické inovace. Postřikovače mají být ještě účinnější. Stroje modelového roku 2019 je možné již objednávat.

Fendt Rogator.

Pro zrychlení plnění a minimalizaci prostojů jsou všechny modely Fendt Rogator modelového roku 2019 vybaveny novým 5-cestným ventilem. Nový ventil zlepšuje plnicí cyklus tím, že dovoluje vyplachování vody v induktoru současně s vyplachováním nádob. Pro zvýšení uživatelského komfortu si zákazníci mohou koupit volitelný elektronický sací ventil, který lze ovládat prostřednictvím řídícího centra OptiFlow.

Dále je k dispozici nový nosič trysek eQuadSelect, který umožňuje uživatelům Rogatorů přepínat mezi čtyřmi namontovanými tryskami, a to komfortně z kabiny.

Flexibilní šířka ramen

U postřikovačů s objemem nádrže 6 000 litrů nabízí Fendt další šířku ramen se zvláštním rozložením. U ramen s celkovou pracovní šířkou 18 m je možnost dvou segmentů. Na každé straně je nyní k dispozici kratší speciální výložník o délce 3 m.

Flexibilní šířka ramen.
Flexibilní šířka ramen.

Nové postřikovače se automaticky čistí stisknutím jednoho tlačítka, přičemž nová funkce OptiRinse je standardní výbavou.

Pro majitele postřikovačů Fendt Rogator 600 je k dispozici hydraulická řídicí jednotka s joystickem, která se umísťuje do kabiny. Nová řídicí jednotka umožňuje ovládat další funkce, jako ovládání zadní nápravy. Zákazníci mohou také využít joystick pro lepší ovládání stroje na strmých svazích.

V budoucnu je plánované k postřikovačům dodávat až 20 různých druhů trysek.

Přečtěte si o novinkách Fendt pro příští rok, jako je například nová generace lisů Rotana a nové sklizňové adaptéry pro řezačky Katana. Představena byla též nová řada středně velkých senážních vozů a další inovace u vozů Tigo. Nechybí ani nové shrnovače a tažené žací stroje.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.