Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Pöttinger přepracoval vzadu nesené žací stroje s bočním zavěšením

Zveřejněno: 29. 8. 2019

Žací stroje řady Novadisc se vyznačují nízkou hmotností, díky tomu potřebují méně energie. Stroje jsou zvláště vhodné pro použití na svazích a na nerovných plochách. Vzhledem k nízkým nárokům na výkon mohou být modely Novadisc 222, 262, 302 a 352 s pracovní šířkou 2,2 až 3,46 m provozovány malými traktory o výkonu již od 40 koní.

Nová generace zadního žacího stroje Novadisc.

Novinkou u žacích strojů Novadisc je optimalizované těžiště pro bezpečnou a kompaktní silniční přepravu. Pro přepravu je žací stroj složen o 102 stupňů. To poskytuje jasný výhled dozadu přes obě zpětná zrcátka traktoru. Nízké přepravní výšky je dosaženo pomocí hydraulického bočního ochranného krytu. Kromě toho lze žací stroj vertikálně zaparkovat díky nové podpěrné noze, čímž se šetří místo. Kryt a noha patří do volitelné výbavy.

Vzadu nesený žací stroj Novadisc s bočním zavěšením se při sečení přizpůsobuje polním podmínkám. Velký rozsah výkyvu + 22 až 30 stupňů umožňuje snadné a čisté sečení nerovných povrchů a svahů. Na krátkou dobu je možné sečení až do + 45 stupňů. Žací stroje lze rychle a snadno připevnit k traktoru pomocí nastavitelných upevňovacích šroubů.

Mechanická ochrana proti překážkám dovoluje výkyv cca 12 stupňů, což zabraňuje poškození stroje při najetí na překážku. Dvě odlehčovací pružiny zaručují nízký kontaktní tlak žací lišty. Kinematika stroje rozkládá hmotnost žací lišty na zem po celé délce. Tlak lze flexibilně přizpůsobit individuálním podmínkám na poli.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.