Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Poznejte výrobní závody značky CLAAS

Zveřejněno: 3. 1. 2023

CLAAS prezentuje své výrobní závody, kterých je více než deset po celém světě pod heslem "Many Places. One Passion." Rozhovory se zaměstnanci a vedoucími pracovníky, tematické články a videa nabízejí osobní a jedinečný pohled na každodenní pracovní život.

CLAAS investuje do nejmodernějších výrobních zařízení

Mezinárodní, a přesto sjednocené závody společnou láskou k zemědělským strojům ‒ to je hlavní poselství kampaně "Many Places. One Passion." Videa, reportáže a rozhovory na speciální stránce představují mezinárodní výrobní závody společnosti CLAAS.

CLAAS provozuje více než deset závodů po celém světě. Všechny spojuje vášeň pro zemědělství. Pokud je na výrobním závodě napsáno CLAAS, je v něm CLAAS ‒ od výrobků až po firemní kulturu. Jak se ale společnosti daří dodržovat nejvyšší standardy na celosvětové úrovni, a přitom vytvářet komunitu? Koho zajímají odpovědi, může navštívit webové stránky společnosti CLAAS a dozvědět se více.

Různé země ‒ jedna firemní kultura CLAAS

Továrna CLAAS v čínském Gaomi, kde se mimo jiné vyrábějí sklízecí mlátičky CLAAS DOMINATOR 370 a CLAAS DOMINATOR 260 pro prodejní regiony v Asii, Africe a Jižní Americe, doplňuje továrny Le Mans a Harsewinkel, které hrají ve skupině CLAAS klíčovou roli jako hlavní závody na výrobu traktorů a sklízecích mlátiček. S celkovými investicemi přesahujícími 80 milionů eur za poslední 4 roky, realizovanými prostřednictvím projektů CLAAS FORTH a SynPro 2020, stanovují oba výrobní závody ve Francii a Německu nová měřítka v oboru. V příštích měsících se na stránce představí další závody, například v indickém Čandígarhu, kde se vyrábějí stroje CROP TIGER, DOMINATOR 40 a PADDY PANTHER, v Omaze v USA a v maďarském Törökszentmiklósu.

Pro celosvětovou výrobní síť je hlavní výzvou nejen sjednocení dovedností, standardů školení, odborných zkušeností a IT systémů. Vzhledem k rozdílným dobám cyklů a objemům výroby v jednotlivých výrobních závodech vyžaduje každý z nich odlišný přístup, aby bylo možné udržet a harmonizovat standardy špičkové kvality charakteristické pro stroje CLAAS. Zkušenosti z mezinárodní sítě v rámci skupiny CLAAS je třeba sladit s konkrétními místními faktory a okolnostmi.

Globální investice skupiny CLAAS

CLAAS investuje do nejmodernějších výrobních zařízení, aby se připravil na rozmanité budoucí výzvy, jako jsou rostoucí objemy výroby, nové trhy a stále větší stroje.

K nejnovějším milníkům patří projekt CLAAS FORTH, který byl zahájen v roce 2019 a který si vyžádal investice ve výši více než 45 milionů eur v závodě na výrobu traktorů v Le Mans. Dalším příkladem je projekt SynPro 2020, úspěšně završen v roce 2021. S celkovým rozpočtem 44 milionů eur zahrnoval výstavbu nové montážní budovy pro mlátičky v Harsewinkelu a dalšího montážního závodu v Kazachstánu. Ten byl dokončen ve spolupráci s firmou Horsch ‒ koncem roku 2021 sjely z linky první mlátičky CLAAS TUCANO a traktory CLAAS XERION pro místní trhy. V současné době pokračuje snaha o rozšíření a modernizaci závodu na sklizeň pícnin v Bad-Saalgau.