Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

Před dráty elektrického vedení upozorní snímač na koncovce řezačky

Zveřejněno: 22. 12. 2017

V polích se často nachází sloupy s vedením vysokého napětí. Obsluhy strojů, obzvláště řezaček, kdy koncovka dosahuje až několikametrové výšky, musí dávat pozor. Koncovkou v některých případech lze jednoduše zavadit o dráty a je zaděláno na problém, obzvláště v noci. Na trh nyní přichází snímač, který by měl tento problém eliminovat.

Průsek

Snímač instalovaný na koncovce sklízecí řezačky, který je připojen do kabiny, umožňuje upozornit řidiče při přejezdu do zóny s elektrickým vedením.

Společnost Made se specializuje na elektrická rizika a nabízí detekční systém vysokonapěťových venkovních vedení pro sklízecí řezačky.  Snímač na koncovce je připojen k centrální jednotce a k řídicímu boxu umístěného v kabině řezačky. Instalace je snadná a rychlá. Snímač se aktivuje/deaktivuje spuštěním koncovky do přepravní nebo pracovní polohy. Jakmile začne vjíždět řezačka do zóny s dráty, v kabině systém začne varovat vizuálně a zvukově. Řidič může zastavit zvukový alarm stisknutím tlačítka. Vizuální indikátor zůstane aktivní a zvuková signalizace se připomíná každých 30 sekund. Když sklízecí stroj opouští zónu, systém se resetuje.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.