TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Řada traktorů New Holland T5 se rozšiřuje o nové modely střední velikosti. V segmentu 90 až 120 koní nabídne nové, robustní, výkonné a snadno použitelné stroje

Zveřejněno: 13. 1. 2023

New Holland rozšiřuje svou řadu traktorů New Holland T5 o nové modely střední velikosti New Holland T5S a o modernizovaný model New Holland T5 Utility Powershuttle. Cílem této nové řady je nabídnout v segmentu 90 – 120 koní nové, robustní, výkonné a snadno použitelné stroje, které zajistí maximální úroveň výkonu a produktivity pro vykonání práce, a to za všech podmínek.

Řada traktorů New Holland T5 se rozšiřuje o nové modely střední velikosti.

Oba traktory New Holland T5S a T5 Utility Powershuttle mají rozvor 2 350 mm a hmotnost přibližně 4 tuny. Tyto modely dále rozšiřují širší řadu modelů New Holland T5 o výkonu 80 – 140 koní, která zahrnuje modely New Holland T5 Utility DualCommand, T5 ElectroCommand, T5 DynamicCommand a T5 AutoCommand.

Oba modely traktorů New Holland T5 jsou vybaveny čtyřválcovým motorem FPT F5 Stage V o objemu 3,6 litru. Optimalizovaná konstrukce turbodmychadla zaručuje vysoký výkon a nízkou spotřebu paliva, přičemž maximální výkon je dosahován již při 1 900 ot/min a maximální točivý moment (450 Nm u modelu New Holland T5.100S a 506 Nm u modelu New Holland T5.120 Utility Powershuttle) je nejlepší ve své třídě a je dosahován již při nízkých 1 300 ot/min s nárůstem točivého momentu až o 47 %.

Traktory New Holland T5 jsou vybaveny systémem následné úpravy výfukových plynů, který integruje dieselový oxidační katalyzátor, filtr pevných částic a jednotku selektivní katalytické redukce do jediného, bezúdržbového, kompaktního řešení, které se kompletně vejde pod kapotu a zajišťuje dokonalý výhled a ovladatelnost, vysokou světlou výšku a snadnou instalaci čelního nakladače.

Traktory New Holland T5 jsou vybaveny čtyřválcovým motorem FPT F5 Stage V o objemu 3,6 litru.
Traktory New Holland T5 jsou vybaveny čtyřválcovým motorem FPT F5 Stage V o objemu 3,6 litru.

Traktory New Holland T5S jsou vybaveny volitelnou mechanickou převodovkou 12x12 nebo volitelnou převodovkou 20x20 nebo převodovkou powershuttle pro plynulé a rychlé změny směru jízdy bez použití spojky. Naproti tomu modernizovaný model New Holland T5 Utility Powershuttle je vybaven pouze převodovkou Powershuttle, která zajišťuje plynulé a rychlé změny směru jízdy bez použití spojky.

Traktory New Holland T5S i T5 Utility Powershuttle jsou vybaveny hydraulickým systémem, který obsahuje dvě čerpadla: čerpadlo o výkonu 36 l/min určené pro řízení a druhé čerpadlo s výkonem až 82 l/min. Traktory New Holland T5S a T5 Utility Powershuttle lze objednat s čelním nakladačem. Volitelná výbava zahrnuje čelní závěs a vývodový hřídel z výroby.

Oba nové modely se liší typem přední nápravy, celkovou hmotností a zadními pneumatikami, díky čemuž je nová nabídka ideální pro různé zákazníky: ti, kteří hledají lehčí univerzální traktor, se mohou zaměřit spíše na New Holland T5S, zatímco ti, kteří hledají větší a těžší traktor, mohou ocenit modernizovaný T5 Utility Powershuttle.

Traktory New Holland T5S i T5 Utility Powershuttle jsou vybaveny hydraulickým systémem, který obsahuje dvě čerpadla.
Traktory New Holland T5S i T5 Utility Powershuttle jsou vybaveny hydraulickým systémem, který obsahuje dvě čerpadla.

New Holland T5S je vybaven lehčí nápravou HD (Heavy Duty) třídy 1 s šířkou od příruby k přírubě 1 584 mm, zatímco New Holland T5 Utility Powershuttle má velkou nápravu HD třídy 1,5 s šířkou od příruby k přírubě 1 789 mm, díky čemuž je traktor ideální i pro nejtěžší práce s nakladačem. Celková hmotnost se liší a činí pro New Holland T5S 6,5 tuny a pro New Holland T5 Utility Powershuttle 7 tun.

Pokud jde o maximální rozměr zadních pneumatik, New Holland T5S může používat pneumatiky R34 (SRI 750), zatímco modernizovaný New Holland T5 Utility Powershuttle může používat zadní pneumatiky R38 (SRI 800).

Zadní závěs traktorů byl přepracován. Jeho nosnost u modelu New Holland T5S činí 4,4 tuny a u modelu New Holland T5 Utility Powershuttle dokonce 5 tun.

Traktory New Holland T5 se totiž drží pod 2,65 metru celkové výšky.
Traktory New Holland T5 se totiž drží pod 2,65 metru celkové výšky.

Traktory New Holland T5S těží z nové, prostorné, čtyřsloupové konstrukce kabiny. K vynikajícímu komfortu obsluhy přispívá vzduchem odpružené sedadlo a střešní okno pro práci s nakladačem. Volitelně je k dispozici telematika PLM Connect, automatické navádění EZ-Pilot a displej IntelliViewTM 4 s podporou ISOBUS UT/TC.

Naproti tomu New Holland T5 Utility Powershuttle má pohodlnou šestisloupkovou kabinu VisionView, která umožňuje mít vše pod kontrolou a skvělý výhled. Hlavní ovládací prvky jsou velmi intuitivní a snadno přístupné.

Konstrukce nové čtyřsloupové a šestisloupové kabiny splňuje požadavky zemědělců, kteří pracují například uvnitř stájí: oba traktory New Holland T5 se totiž drží pod 2,65 metru celkové výšky.