Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Řada traktorů Valtra A byla obohacena o modely s novou převodovkou HiTech 4

Zveřejněno: 8. 1. 2019

Řada traktorů Valtra A se nyní stává univerzálnější a pohodlnější díky novým čtyřválcovým traktorům A104 a A114 s převodovkou HiTech 4. Převodovka byla optimalizována pro práci v terénu a na farmě. Modely také slibují novou úroveň v pohodlí.

Nová Valtra A nabízí od roku 2019 řadu inovací.

K dispozici je 4rychlostní powershift převodovka se stupni 16+16R. Převodovka byla optimalizována pro práci v terénu a na farmě. Hlavní pracovní rychlost se nachází v rozmezí 4 až 12 km/h. K mání je také převodovka s rychlostmi 32+32R, která umožňuje rychlost nižší než 100 metrů za hodinu při otáčkách motoru 1400 ot./min.

Pohodlí

Nové modely s převodovkou HiTech 4 jsou navrženy pro hladký a bezproblémový provoz s minimálním využitím spojkového pedálu. Převodovka je ovládána pomocí kolébkových spínačů na ergonomicky umístěném ovládacím panelu Control Grip. Řada automatických a předprogramovatelných funkcí umožňuje obsluze zaměřit se na práci a závěsnou techniku, zatímco traktor se postará o řazení. Traktory řady A mají na přání mechanicky zavěšenou kabinu. Sledování výkonu traktoru je nyní snazší díky zcela nové palubní desce. Displej lze snadno upravit tak, aby zobrazoval informace důležité pro konkrétní pracovní úkol. Dále nové elektronické ovládací prvky umožňují přesnější práci s čelním nakladačem.

Modely A104 a A114 HiTech 4 jsou poháněny čtyřválcovými motory AGCO Power AWFC, které nabízí výkon 100 až 110 koní. Motory splňující emisní normu Stage 4 a jsou vybaveny pouze systémem SCR, čímž se minimalizují náklady na servis. Traktory mohou být na přání osazeny předním PTO.

Výroba a dodávka nových modelů HiTech 4 již začala. Modely se veřejnosti představí na výstavě LAMMA ve dnech 8.-9. ledna 2019.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Valtra

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.