50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Rekordy z Brna

Zveřejněno: 18. 10. 2017

Letošní ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně ukázal, o jaké výrobky a zařízení bude v příštím roce největší zájem. Jedničkou je optický třídič z Ruska. Přes 500 unikátních návštěvníků mělo zájem prohlédnout si stánek společnosti Jelínek-Trading, což je rekordní počet. „Za dobu více jak 15 let nepamatuji takovou návštěvnost našeho stánku,“ potvrdil nárůst zájmu zástupce ředitele pro obchod a reprezentaci společnosti Jelínek-Trading Daniel Růčka, který pozval všechny významné zákazníky.

Letošní ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně ukázal, o jaké výrobky a zařízení bude v příštím roce největší zájem. Jedničkou je optický třídič z Ruska. Přes 500 unikátních návštěvníků mělo zájem prohlédnout si stánek společnosti Jelínek-Trading, což je rekordní počet. „Za dobu více jak 15 let nepamatuji takovou návštěvnost našeho stánku,“ potvrdil nárůst zájmu zástupce ředitele pro obchod a reprezentaci společnosti Jelínek-Trading Daniel Růčka, který pozval všechny významné zákazníky.

Vysoké číslo návštěvníku bylo způsobeno mimo jiné i prozatím největší expozicí firmy v rámci veletrhu. Na příští ročník chystá Jelínek-Trading ještě větší stánek. Nejoblíbenějším exponátem byl určitě optický třídič SMART SORT od firmy CSort, kterou v Česku a na Slovensku zastupuje právě Jelínek-Trading. K poškození reputace značky stačí jedno špatné balení v obchodě. Optický třídič rozpozná i minimální rozdíly v barvě a tvaru. Pomocí vzduchových trysek oddělí zmetkový materiál od kvalitního. V provozu zůstanou jen kvalitní zrnka kávy, jen bílá rýže, vytřízené sklo. „Návštěvníci si mohli vyzkoušet a otestovat, jak tento přístroj pracuje s tříděním např. plastové drti, soli, rýže i dalších potravin.

Zájem předčil naše očekávání. Ukazuje se, že je to výrobek, který na českém trhu doposud chyběl,“ říká Otto Jelínek, výkonný ředitel společnosti Jelínek-Trading.

Enormní zájem z Turecka

Vedle zástupců českých a slovenských společností navštívilo stánek Jelínek-Trading i mnoho reprezentantů zahraničních firem, např. z Německa, Itálie, Ruska nebo Polska. „Zaregistrovali jsme, že letos na veletrhu bylo daleko více tureckých firem než v minulosti. Tyto společnosti totiž cítí možnosti, jaké české firmy nabízejí. Předpokládáme, že zájem tureckého průmyslu o tuzemské služby a produkty poroste i v roce 2018,“ informuje Pavel Rosman, jednatel společnosti Jelínek-Trading. Vedle optického třídiče od firmy CSort byl mezi návštěvníky nějvětší zájem o vlastní výrobky společnosti Jelínek-Trading, jako jsou dopravníky nebo magnetické separátory, potrubí od světového lídra v tomto odvětví, německé firmy Jacob, nebo rotační podavač od holandského giganta VDL.


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.