Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Robot OZ získal zlaté ocenění od German Innovation Awards 2021

Zveřejněno: 2. 7. 2021

Organizace German Innovation Awards 2021 udělila zlaté ocenění zemědělskému robotu OZ od společnosti Naïo Technologies. Je to první ocenění, které má robot Oz na svém kontě.

Robot Oz od Naïo Technologies

Porota ocenila společnost Naïo Technologies a jejího robota Oz v kategorii Stroje a strojírenství za mimořádné úspěchy v oblasti zemědělství.

Oz je všestranný robot, který pomáhá zemědělcům při každodenních činnostech, jako je setí, okopávání, pletí atd. Oz, který má homologaci CE, je 100% elektrický a přesný. Již je provozován u 150 zemědělců po celém světě.

V roce 2020 robot obdržel nový naváděcí systém založený na systému GPS s RTK. Díky tomu může velmi přesně provádět pracovní operace, jako je mechanická likvidace plevele, kypření ve vzdálenosti jen pár centimetrů od plodiny. Díky tomu může zemědělec nejen ušetřit pracovní sílu, ale i používání herbicidů. Robot je malý, a tak nehrozí zhutňování půdy.

Oz je dostupný i na českém trhu prostřednictvím společnosti Agri-Precision. „OZ je malý a univerzální autonomní polní robot pro menší specializované provozy. Své uplatnění nalezne zejména v zelinářství, šlechtění, zahradnictví, školkařství. Je postaven tak, že je možno k němu připojit nespočet nástrojů,“ uvádí společnost na svých stránkách.

Ocenění German Innovation Award udělované porotou pro design oceňuje každoročně produkty a řešení z různých odvětví, které se odlišují od stávajících řešení v ohledu na orientaci na uživatele a zvyšování přidané hodnoty. Porota složená z nezávislých, mezioborových odborníků z oblasti průmyslu, vědy, institucí a finančnictví uděluje toto ocenění ve dvou soutěžních kategoriích: „Excellence in Business to Consumer“ a „Excellence in Business to Business“. Hodnocení probíhá na základě kritérií jako např. stupeň inovativnosti, užitek pro uživatele a hospodárnost.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Agri-Precision

1) z podkladů Naïo Technologies

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.