Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Rumunskému publiku se představily stroje na zpracování půdy od SMS CZ

Zveřejněno: 6. 6. 2022

Stroje českého výrobce zemědělské techniky na zpracování půdy SMS CZ byly od 2. 6. do 5. 6. k vidění na rumunské výstavě AgriPlatna. Veřejnosti se představil diskový podmítač SMS Superior G 800 a SMS Ontario 300, Cambridge vály SMS Teran 700 i předseťový kompaktor SMS Severit 400 H.

Diskový podmítač SMS Superior G 800.

„AgriPlanta si velmi rychle vybudovala významné postavení pro oblast Balkánu. Po pandemických letech jsme rádi, že můžeme rumunskému publiku opět představit naše stroje,“ uvedl Petr Jirsa, jednatel společnosti SMS CZ, s.r.o.

Širokozáběrový těžký diskový podmítač řady SMS Superior G je určen pro velké podniky s potřebou vysokého denního výkonu od 100 hektarů. Spolehlivost stroji propůjčuje robustní rám a bohaté dimenzování kriticky namáhaných součástí. Pracovní rychlost stroje je až 15 km/h. I přes velké pracovní záběry je stroj v přepravní poloze stabilní i díky široké nápravě.

Předseťový kompaktor SMS Severit 400 H.
Předseťový kompaktor SMS Severit 400 H.

Kované slupice s velkými disky o průměru 61 cm umožňují zpracování velkého množství rostlinných zbytků a půdy až do hloubky 18 cm. Hloubku lze nastavovat hydraulicky. Dvě řady disků mají dvojité, bezúdržbové jištění proti přetížení. Protažená vzdálenost mezi 1. a 2. řadou disků a opěrným válcem zaručuje extrémně dobrou průchodnost rostlinných zbytků strojem. K dispozici jsou stavitelné boční clony pro rovné pole bez hrůbků a stroj je osazen širokými transportními a opěrnými koly pro minimální utužení půdy.

Diskový podmítač SMS Ontario 300.
Diskový podmítač SMS Ontario 300.

„V silném zemědělském Rumunsku v posledních letech zaznamenáváme obměnu a modernizaci zemědělské techniky s přechodem k vyšším výkonům traktorů. To vytváří vhodné podmínky pro uplatnění široko-záběrové závěsné techniky, což je oblast, kterou máme produktově pokrytou. I proto je Rumunsko pro nás důležitým trhem,“ vysvětluje Jirsa.

Cambridge vály SMS Teran.
Cambridge vály SMS Teran.

Společně s diskovým podmítačem SMS Superior G 800 se veřejnosti představil ještě krátký nesený diskový podmítač SMS Ontario 300. S pracovním záběrem 3 m a pracovní hloubkou až 12 cm nachází uplatnění při mělké podmítce, předseťové přípravě nebo při údržbě trvalých travních porostů. Stroj je vhodný i pro středně výkonné traktory. K vidění dále byly Cambridge vály SMS Teran 700 s pracovním záběrem 7 m. Nechyběl ani nesený, hydraulický skládaný předseťový kompaktor SMS Severit 400 H.

Stroje SMS CZ byly k vidění na stánku rumunského distributora společnosti Topzone.