Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

S radiálními pneumatikami Mitas HCM bezpečně nejen na sněhu

Zveřejněno: 4. 11. 2022

Jak jde dohromady zima a zemědělské pneumatiky? Přestože se většina polních prací odehrává mimo zimní sezónu, v nabídce značky Mitas najdeme také pneumatiky vhodné pro celoroční použití. Jde o univerzální a tiché HCM (High Capacity Municipal) radiální pneumatiky určené pro víceúčelové traktory a další stroje používané například při údržbě silnic, případně pro jinou komunální a manipulační techniku. Ta přichází ke slovu mimo jiné právě během zimní údržby silnic a městských ulic.

Traktor Valtra na pneumatikách Mitas HCM během náročných testů za polárním kruhem.

Zajistit optimální fungování pláště za různých povětrnostních podmínek během všech ročních období není vůbec jednoduché. Vyžaduje to volbu správné gumárenské směsi běhounu i vhodného dezénu. Za své vynikající jízdní vlastnosti a univerzální použitelnost vděčí HCM pneumatiky Mitas právě unikátnímu uspořádání figur dezénu a kaskádovitému tvaru dezénových bloků. Tato kombinace zajišťuje vynikající trakční vlastnosti za všech podmínek a zvyšuje průchodnost v náročném terénu, jako jsou třeba rozbahněné louky či sníh. Konstrukce plášťů vyztužená ocelovým nárazníkem dále zajišťuje vysokou odolnost proti průrazu a stabilitu při pohybu po silnici.

Pro provoz na zpevněných silnicích, kde mohou komunální traktory a další vozidla dosahovat poměrně vysokých rychlostí, je důležitá také hladina hluku. Ta je u HCM pneumatik Mitas nízká. „Ke snížení hladiny hluku přispívá právě netradiční uspořádání dezénových bloků. Výsledkem je kromě nízké hlučnosti i výborná samočisticí schopnost a velmi dobrá ovladatelnost HCM pneumatik,“ vysvětluje produktový manažer zemědělských pneumatik Mitas Pavel Kott.

Pneumatiky Mitas High Capacity Municipal (HCM) jsou univerzální pneumatiky s tichým chodem pro všechny terény a mnoho aplikací.
Pneumatiky Mitas High Capacity Municipal (HCM) jsou univerzální pneumatiky s tichým chodem pro všechny terény a mnoho aplikací.

Spolehlivost pneumatik byla před několika lety testována přímo za polárním kruhem. Jízdní vlastnosti HCM plášťů byly důkladně prověřeny během zkoušek v extrémních zimních podmínkách na zkušebním okruhu Ivalo ve Finsku. Pláště za polárním kruhem naplno osvědčily své vynikající vlastnosti a vhodnost do zimního provozu, pokud jde o brzdnou dráhu, záběr či tažnou sílu.

Mitas HCM pneumatiky jsou díky svým trakčním schopnostem vhodné do nejrůznějších terénů – od zpevněných podloží jako jsou silnice, přes měkké půdy luk, až po sníh a led. Pro jejich vlastnosti jsou také oblíbenou volbou renomovaných výrobců techniky na první výbavu. „Podle našich zkušeností uživatelé oceňují právě univerzálnost těchto pneumatik a jejich vynikající jízdní vlastnosti na široké škále povrchů. Z toho důvodu se také skvěle hodí na vozidla zimní údržby, kde náročné podmínky bez problémů zvládnou,“ doplňuje Pavel Kott.

Mitas HCM v kostce

univerzální radiální pneumatiky:

  • pro celoroční použití

v nabídce 15 provedení:

  • o velikosti od 18 do 42 palců

nejvyšší rychlost 65 km/h

poslední nové rozměry:

  • 360/80 R28 IND

  • 440/80 R30 IND

  • 360/80 R20 IND