50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Senážovací vůz Bergmann Royal prošel modernizací. Vyrábí se už od 90. let

Zveřejněno: 23. 6. 2022

Senážovací vůz Bergmann Royal se sběracím ústrojím s dvojitým rotorem je k dispozici od poloviny 90. let. Současná řada zahrnuje čtyři modely s ložným objemem od 26,8 do 30 m³. Pro sezónu 2022 byla řada Royal inovována.

U senážovacího vozu Bergmann Royal je možné krmivo vykládat buď konvenčně přes zadní vrata, nebo přes příčný dopravní pás.

Pro použití v kopcovitém terénu nebo na půdách s nízkou únosností je volitelně k dispozici široký vodicí válec umístěný za sběračem. Ten kromě bočních vodicích koleček podporuje i vertikální pohyb sběrače. Pro ideální nastavení pracovní výšky sběrače byly úrovně nastavení vodicího kolečka zvýšeny ze čtyř na šest. Výsledkem je ještě pečlivější sběr materiálu, což vede k vyšší kvalitě píce. Snižuje se také opotřebení odpružených prstů sběrače a poškození porostu. Rotor přivádí posečené zelené krmivo podél čelní stěny nahoru do ložného prostoru. Plnění ložné plochy bylo nyní optimalizováno.

Řada vozů Bergmann Royal je vybavena novými rovnými zadními vraty – jejich automatické odemykání a zamykání se provádí podobně jako u větších vozů Bergmann. Pro rychlou vykládku lze nyní zadní vrata s dávkovacími válci také zcela otevřít. Pro rovnoměrné rozložení krmiva na silážní jámě lze zadní vrata otevřít také jen částečně. Pro plné využití kapacity ložné plochy (bez dávkovacího válce) mají zadní vrata standardně stejnou výšku jako boční stěny vozu.

Nové rozšíření přední stěny senážovacího vozu Bergmann Royal zlepšuje průchodnost plodin a maximalizuje využití nákladového prostoru.
Nové rozšíření přední stěny senážovacího vozu Bergmann Royal zlepšuje průchodnost plodin a maximalizuje využití nákladového prostoru.

Bergmann Royal může využívat kombinaci dávkovacího válce a příčného dopravního pásu. To umožňuje vykládat krmivo buď konvenčně přes zadní vrata, nebo přes příčný dopravní pás.

Od roku 2020 je společnost Bergmann partnerem konsorcia Agrirouter. Agrirouter je neutrální, obecná webová platforma pro výměnu dat mezi stroji a zemědělským softwarem různých značek. Všechny sběrací vozy Bergmann jsou standardně vybaveny sběrnicí ISOBUS a terminálem CCI 800, CCI 1200 nebo jiným terminálem kompatibilním s ISOBUS a agrirouterem. Pomocí agrirouteru může uživatel určit, jaká data budou přenášena do různých zemědělských softwarových systémů, jako je například informační systém pro řízení farmy (FIMS).