Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Sklízecí mlátičky Massey Ferguson IDEAL pro rok 2024 přichází s novými funkcemi a možnostmi

Zveřejněno: 19. 12. 2023

Massey Ferguson představuje pro sezónu 2024 řadu nových funkcí a možností zvýšení výkonu a efektivity pro řadu sklízecích mlátiček Massey Ferguson IDEAL.

Sklízecí mlátičky Massey Ferguson IDEAL pro rok 2024 přichází s novými funkcemi a možnostmi.

Jmenovitý výkon motoru Massey Ferguson IDEAL 7 je zvýšen na 430 koní s maximálním výkonem až 476 koní. Jednoduchá regulace emisí Stage V s jedním turbodmychadlem a bez EGR ventilu.

Nové možnosti zvýšení výkonnosti pro všechny sklízecí mlátičky Massey Ferguson IDEAL:

  • Odsavač prachu skříně vkládacího dopravníku

  • Kompletní řízení na souvrati Massey Ferguson AutoTurn

  • Nastavitelná koncovka vyprazdňovacího dopravníku

  • Robustní řezací nože

Po rychlém získání reputace velkým výkonem sklizně nyní Massey Ferguson IDEAL 7 těží z nové instalace 7válcového motoru AGCO se zdvihovým objemem 9,81 litrů. Jmenovitý výkon 430 koní je o 38 koní vyšší než u předchozího modelu a jeho maximální výkon 476 koní je o 25 koní vyšší než dříve.

Zjednodušená konstrukce umožňuje novému motoru splnit přísné emisní předpisy Stage V s použitím jediného turbodmychadla a bez potřeby ventilu recirkulace výfukových plynů (EGR). To výrazně zvyšuje spolehlivost a zároveň snižuje náklady na údržbu a provoz.

Nový systém odsávání, dostupný pro všechny modely sklízecích mlátiček Massey Ferguson IDEAL, zlepšuje viditelnost v suchých a prašných podmínkách. Používá hydraulicky poháněný ventilátor, který shromažďuje prach z vkládacího dopravníku a vypouští jej na pravou stranu.

Nastavitelná koncovka výložníku.
Nastavitelná koncovka výložníku.

Systém Massey Ferguson AutoTurn, který automaticky navede sklízecí mlátičku na další řádek, je nyní k dispozici s možností ovládat také funkce řízení na souvrati. Jakmile se sklízecí mlátička přiblíží k souvrati, automatizovaný systém se spustí a provede celý postup bez zásahu řidiče, přičemž provede následující funkce:

  • Zvednutí válu

  • Přestavení přiháněče

  • Přejezd na další řádek

  • Spuštění válu do pracovní polohy

Nová nastavitelná koncovka na přání zlepšuje přesnost při vyprazdňování za jízdy. Koncovka je ovládána multifunkční pákou a nastavuje se plynule v rozsahu 40°. K dispozici pro verze STREAMER 140 a STREAMER 210. Nastavení umožňuje jízdu traktoru s přívěsem přesně v sousedním řádku.

Odolnější drtiče slámy.
Odolnější drtiče slámy.

Všechny sklízecí mlátičky Massey Ferguson IDEAL mohou být nyní vybaveny u výrobce montovaným, odolným nožem drtiče slámy. Speciální uhlíková úprava prodlužuje ostrost a životnost, což snižuje prostoje a provozní náklady. To je vhodné pro použití s drtiči slámy BaseCut nebo ShortCut.

Mezi další nové možnosti sklízecích mlátiček Massey Ferguson IDEAL patří sada pro vyprazdňování travního semene, která používá dlouhé prsty k promíchávání zásobníku zrna, aby se zlepšil tok materiálu. K dispozici jsou také nové sady pro přestavbu podle plodiny, které obsahují mláticí koše pro přechod z malých na velká zrna nebo naopak. Další volitelné příslušenství je k dispozici pro sklizeň choulostivých plodin.