TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Další designové ocenění pro sklízecí mlátičku Massey Ferguson Ideal

Zveřejněno: 28. 5. 2019

Massey Ferguson, globální značka společnosti AGCO, získala cenu Platin A-Design Award v kategorii Zemědělství, zahradnictví a rybolov za model sklízecí mlátičky MF Ideal. Slavnostní předání ocenění proběhne 28. června 2019 v italském městě Como. A-Design Award je jednou z největších světových soutěží v oblasti designu, která zahrnuje 98 kategorií. Všechny přihlášené produkty jednotlivě posuzuje mezinárodní porota složená z renomovaných novinářů, designérů, vědců a zkušených podnikatelů.

Vysoce výkonná sklízecí mlátička MF IDEAL 9T

Konkrétně tato sklízecí mlátička Massey Ferguson již jedno ocenění za design získala. Jednalo se o ocenění Red Dot Award, které historicky poprvé získala sklízecí mlátička. Že se konstruktérům, respektive designérům nová sklízecí mlátička MF Ideal povedla po vizuální stránce, svědčí nyní další získané ocenění A-Design Award.

Porota ocenila i fakt, že se jedná o zcela novou generaci vysoce výkonné sklízecí mlátičky, která se vyvíjela podle potřeb zemědělců po celém světě. MF Ideal podle výrobce nastavuje nové standardy v oblasti sklizně. K mání jsou tři modely o výkonu od 451 do 647 koní. Modely přinášejí výrazný nárůst produktivity a výkonu, a to za pomocí největšího zásobníku na zrno na evropském trhu. Dále má jedinečný výkon vyprazdňování a mlácení. Stroj využívá také řadu revolučních technologií složených ze senzorů pro optimální nastavení stroje.

Sklízecí mlátička Ideal, která je prodávána též pod značkou Fendt, se vyvíjela několik let. O vývoj a výzkum se postaral specializovaný tým se špičkovými znalostmi v oboru.

„Vždy hledáme nové, inovativní a udržitelné způsoby, jak pomoci těm, kteří chtějí to nejlepší.”
Francesco Quaranta, viceprezident prodeje, marketingu a produktového managementu, Massey Ferguson EME

Ocenění za design ale není jedinou trofejí. Ideal též získal cenu DLG za inovaci v roce 2017 a rovněž se stal Strojem roku 2018 (Maschine des Jahres 2018).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Massy Ferguson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.