TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Společnost CIME převzala výhradní zastoupení značky Schäffer

Zveřejněno: 8. 8. 2018

Od prvního června letošního roku se stala společnost CIME, s.r.o.se sídlem v Pelhřimově výhradním dovozcem kloubových nakladačů značky Schäffer pro Českou republiku.

Schäffer nabízí tři výkonnostní kategorie, proto uspokojí i nejnáročnějšího zákazníka.

Známý německý výrobce strojů Schäffer je již na trhu spoustu let a má za sebou bohatou a úspěšnou historii ve výrobě kloubových nakladačů. Firma byla založena v roce 1956 panem Heinrichem Schäfferem v městečku Erwitte v západním Německu. V začátcích se věnovala výrobě čelních nakladačů pro traktory a v roce 1979 vyjel z výrobní linky první malý kloubový nakladač s označením Hofladers D25 vybaven hydrostatickým pohonem.

Od té doby samozřejmě došlo k různým inovacím a rozšířením ve výrobním programu. Dnes se výrobce může pochlubit širokou škálou sortimentu. Nabídka zahrnuje jak malé statkové nakladače s hmotností od 1400 kg, tak i velké teleskopy vážící až 13000 kg. Celkový arzenál strojů zahrnuje 29 modelů. Nakladače jsou osazeny dieselovými motory Kubota a Deutz o výkonu 15 – 115 kW s hydrostatickým pohonem a pojezdovou rychlostí až 40 km/hod. Schäffer nabízí tři výkonnostní kategorie, proto uspokojí i nejnáročnějšího zákazníka.

Malé nakladače pod obchodním označením Hoflader, jsou určené do omezených prostor s nízkou průjezdností a nosností 728 - 2201 kg.Ve výbavě je centrální kyvný kloub, který zajišťuje stálý kontakt kol s podložkou. Na tento kloub výrobce poskytuje záruku 3 roky nebo 3000 mth. Další skupinou jsou kolové nakladače se „Z“ kinematikou pro větší rypné síly o nosnosti 2120 – 3918 kg.

Poslední kategorie představuje teleskopické kolové nakladače s výškou zdvihu až 6100 mm. Všechny stroje se vyznačují dobrou stabilitou díky kyvné zadní nápravě a malému poloměru otáčení. Vybaveny jsou čtyřbodovým rychloupínačem pro rychlou výměnu nářadí, ať už se jedná o lopatu, paletizační vidle, zametací kartáč anebo krmící lopatu. Tím se nakladače stávají multifunkčními pomocníky, jak v zemědělství, zahradnictví, komunální sféře apod.

V dnešní době společnost Schäffer nabízí také kloubové nakladače do stavebnictví. Tito významní pomocníci se mohou pochlubit hlavně větší nosností a vyšší provozní hmotností. Stroje jsou vyráběny v 21 modelech, ať už se standardním nebo teleskopickým ramenem.

Technika Schäffer se stala nedílnou součástí společnosti CIME s prodejními a servisními středisky po celé České republice.Zajišťuje prodej strojů, záruční i pozáruční servis a dodávku náhradních dílů.

Autor: Michal Razima
Foto: Schäffer

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.