Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Terminál Amazone AmaTron 4 disponuje novými funkcemi

Zveřejněno: 16. 4. 2024

Terminál Amazone AmaTron 4 byl speciálně vyvinut firmou Amazone a slouží k monitorování a obsluze strojů Amazone (a strojů jiných výrobců) kompatibilních s ISOBUS komunikačním systémem.

Na fotografii můžeme vidět terminál Amazone AmaTron 4, pod ním se nachází dodatečná obrazovka Amazone AmaTron Twin.

Terminál Amazone AmaTron 4 byl od svého uvedení na trh v roce 2018 mimořádně dobře přijat, a to zejména díky prakticky orientovaným a přehledným nabídkám, které uživateli nabízejí pohodlné a intuitivní ovládání za všech okolností.

Vrcholem jsou speciální softwarové funkce. "Více než ISOBUS" znamená u firmy Amazone speciální funkce terminálu a stroje, jež uživateli nabízejí přidanou hodnotu v oblasti precizního zemědělství. Nejnovější software terminálu nyní nabízí ještě více doplňkových funkcí pro ovládání postřikovačů, rozmetadel a secích strojů.

Například prostřednictvím nabídky Amazone AmaTron 4 Import lze nově načíst aplikační mapy pro bodovou nebo plošnou aplikaci přípravků pro ochranu rostlin. Součástí licence GPS-Maps&Doc terminálu Amazone AmaTron 4 je také funkce MultiMap. Ta umožňuje regulovat aplikované látky nezávisle na sobě prostřednictvím aplikačních map. V případě kypření půdy nebo setí je možné za pomocí mapových podkladů i variabilně regulovat přítlak radliček v závislosti na kvalitě půdy. Terminál Amazone AmaTron 4 umí současně pracovat až se čtyřmi aplikačními mapami. Doplňkovou aplikací pro terminál Amazone AmaTron 4 je systém GPS ScenarioControl, který lze ovládat displejem Amazone AmaTron Twin. Obsluze se zobrazují trasy a rozložení hranic pozemku.

Terminál Amazone AmaTron 4 umí současně pracovat až se čtyřmi aplikačními mapami.
Terminál Amazone AmaTron 4 umí současně pracovat až se čtyřmi aplikačními mapami.

Firma Amazone nyní ještě více zjednodušila výměnu dat, takže data o úlohách se dají snadno a pohodlně odesílat do Amazone AmaTron 4 prostřednictvím chytrého telefonu. Tato funkce sdílení je umožněna díky aplikaci myAmaRouter. Připojení k agrirouteru k tomu není nutné, ale je možné. Soubory ISO-XML i Shape lze sdílet z e-mailových služeb a standardních služeb messenger a přenášet je přímo do terminálu. Tato funkce také umožňuje exportovat dokončené úlohy z terminálu ve formátu ISO-XML nebo .pdf a sdílet je podle potřeby prostřednictvím chytrého telefonu. To dále usnadňuje výměnu dat a zajišťuje vysokou míru flexibility mezi tvůrcem mapy (např. správcem farmy) a obsluhou stroje.