50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Traktory Antonio Carraro používají motory Yanmar již 25 let

Zveřejněno: 9. 1. 2023

Motor je nejdůležitějším orgánem traktoru, je to to, na co se každý zemědělec nebo provozovatel spoléhá, že ho na konci dne přiveze domů, 365 dní v roce. Tuto kvalitu a spolehlivost nachází Antonio Carraro u společnosti Yanmar již více než 25 let.

Traktory Antonio Carraro používají motory Yanmar již 25 let.

Před 25 lety byla společnost Antonio Carraro ještě malou italskou značkou, která však měla vysoké ambice stát se světovou jedničkou v oblasti speciálních kompaktních traktorů. Věděli, že motor je důležitou součástí úspěchu, a proto chtěli nejvhodnější dostupný motor z hlediska kvality, spolehlivosti, výkonu a spotřeby paliva. Vzhledem k těmto vlastnostem si Antonio Carraro vyhlédl motory Yanmar. Byl by však japonský Yanmar, v Asii dobře známá značka, ochoten upravit motor pro specializovaného výrobce traktorů z Itálie?

„Během 30 dnů Yanmar přizpůsobil vodou chlazený tříválcový motor kompaktní kapotě našeho traktoru. Byli jsme nadšeni,“ říká Damiano De Checchi, ředitel výzkumu a vývoje společnosti Antonio Carraro. „Když jsme však požádali o další a výkonnější motory, společnost Yanmar řekla „ne“: rozsáhlé úpravy se tehdy nehodily do požadavků na kvalitu jejich výrobních norem. Naštěstí se nám podařilo Yanmar přesvědčit, že kvalita je i naší nejvyšší prioritou bez kompromisů. V tom jsme se spojili. A tak jsme se stali prvním zákazníkem společnosti Yanmar v oblasti zemědělství v Evropě a zahájili jsme silné partnerství.“

Spolupráce se společností Yanmar nebyla samozřejmostí. Vždyť která velká společnost by chtěla investovat do výrobních úprav, aby poskytla vlastní motory v různých konfiguracích pro přibližně 80 modelů rozdělených do 10 – 12 výkonových řad? Společnost Yanmar však společnosti Antonio Carraro věřila a každému novému modelu traktoru znovu a znovu dodávala ten správný motor, přičemž technické týmy obou společností spolupracovaly jako jeden celek.