Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Väderstad TopDown s E-services získal ocenění Farm Machine 2024

Zveřejněno: 6. 12. 2023

Väderstad je hrdý na to, že Väderstad TopDown s E-services získal ocenění Farm Machine 2024 v kategorii zpracování půdy. Ocenění bylo vyhlášeno na výstavě Agritechnica v německém Hannoveru.

Väderstad TopDown s E-services získal ocenění Farm Machine 2024.

O ocenění Farm Machine 2024 rozhoduje porota složená ze 16 zemědělských časopisů z celé Evropy. „Toto ocenění je dobrým důkazem toho, že Väderstad TopDown a Väderstad Opus s elektronickými technologiemi mohou mít zásadní význam pro zemědělce, kteří chtějí ještě více optimalizovat zpracování půdy. Na toto ocenění může být hrdá i řada lidí ve společnosti Väderstad, kteří se v průběhu let podíleli na projektu Väderstad TopDown v mnoha rolích. Stejně jako všechno, co ve společnosti Väderstad děláme, je i toto ocenění týmovou prací,“ říká Wolfram Hastolz, ředitel produktového managementu zpracování půdy ve společnosti Väderstad.

Zavedení systému E-Services u strojů Väderstad TopDown 400-700 a Väderstad Opus 400-700 umožňuje používat předepsané mapy a automaticky ovládat nastavení stroje během práce. To znamená, že zemědělec může před výjezdem na pole naprogramovat, jak se mají jednotlivé pracovní části – disky, radličky, urovnávač a pěch – chovat na konkrétních místech pole například na základě typu půdy nebo vlastností pole.

„Dalším krokem po variabilní dávce osiva a hnojiva je použití stejného myšlení při zpracování půdy. Zde se očekává dosažení úspor podle pravidla "tolik, kolik je nutné, tolik, kolik je možné". Některé z výhod přicházejí v podobě úspory nafty a zlepšení stavu půdy, jiné díky možnosti zvýšení pracovní rychlosti a také snížení opotřebení. Kromě toho to do budoucna umožní autonomní hospodaření,“ říká Wolfram Hastolz.

Väderstad TopDown a Väderstad Opus s elektronickými technologiemi jsou k dispozici od října 2023, první stroje budou zemědělcům dodány na začátku roku 2024.

Vyhlášení vítěze Farm Machine 2024.
Vyhlášení vítěze Farm Machine 2024.