Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Zanedlouho se otevřou brány veletrhu Země živitelka v Českých Budějovicích, kterého jsme mediálním partnerem

Zveřejněno: 11. 8. 2023

Již 49. ročník zemědělského agrosalonu Země živitelka se letos uskuteční na konci prázdnin 24. – 29. srpna 2023 na jihu Čech. Původně měla být Země živitelka především výkladní skříní úspěchů socialistického zemědělství, během let se z ní ale stala široce zaměřená výstava, která díky bohatému doprovodnému programu láká velký počet návštěvníků z řad běžné veřejnosti.

Za nedlouho se nám otevřou brány veletrhu Země živitelka v Českých Budějovicích, kterého jsme mediálním partnerem.

Na velmi oblíbeném jihočeském zemědělském veletrhu, který se již nevěnuje pouze již zmíněnému zemědělství, ale přesahuje do lesního a vodního hospodářství, pěstitelství, zahradnictví či ochraně životního prostředí. Vystavuje tu také celá řada institucí, spolků a dalších organizací.

Na minulém ročníku vystavovalo na veletrhu Země živitelka téměř 600 vystavovatelů z 20 zemí a navštívilo ho přes než 114 tisíc lidí. Podobná čísla jistě pořadatelé očekávají i během letošního ročníku. Za tuto návštěvnost může nejen početná vystavovaná technika, ale jistě i doprovodný program v čele se soutěží Zlatý klas.

Zlatý klas ani letos nesmí na veletrhu Země živitelka chybět. Je to soutěž, která hodnotí nejlepší vystavovaný exponát. Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích: rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace a potravinářství a zpracovatelský průmysl. Rozhodovat bude porota složená ze zástupců Ministerstva zemědělství, odborného školství, výzkumných ústavů a kontrolních institucí zemědělsko-potravinářského komplexu.

Termín veletrhu není jen tak ledajaký! Sobotní datum 26. srpna 2023 totiž vychází na oslavy Národních dožínek 2023. V dožínkovém průvodu projdou nejvyšší představitelé státu (výstavu pravidelně navštěvuje prezident i předseda vlády), lidé v krojích, dožínkoví umělci, mažoretky, myslivci s loveckými psi i koně s jezdci.

Země živitelka není zábava jen pro dospělé. Dětský program je našlapaný „od rána do večera“, v podobě velmi zábavných her se zemědělskou tématikou. V areálu výstaviště budete moci najít hravé farmy, naučné stezky, dětský zemědělský koutek, skákací hrady a další aktivity i pro ty nejmenší.

Vstupenky na veletrh Země živitelka za lidovku

Základní vstupné pro dospělé vyjde na 200 Kč (předplatné 160 Kč), k dispozici je ale také zvýhodněné rodinné vstupné, které s cenou 400 Kč předčí očekávání, jelikož platí pro 2 dospělé a 4 děti (i zde je v předprodeji výhodnější a to za cenu 340 Kč). Vstupné pro děti, studenty a seniory bude stát příjemných 120 Kč (v předprodeji rovných 100 Kč). Vstupenky na veletrh Země živitelka je možné zakoupit v předprodeji online na této stránce.

Podrobnější informace o programu, vystavovatelích, plánku areálu a tak dále získáte na oficiálních stránkách veletrhu Země živitelka 2023 zde.