Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Zájem o fyzický veletrh Agritechnica 2022 je velký

Zveřejněno: 30. 6. 2021

Pořadatel veletrhu Agritechnica 2022 provedl průzkum mezi potenciálními návštěvníky. Více než polovina dotázaných odpověděla, že veletrh navštíví.

Snímek z veletrhu Agritechnica 2019.

Do konání mezinárodního zemědělského veletrhu Agritechnica 2022 zbývá osm měsíců. Již nyní pořadatel DLG uvádí, že zájem o návštěvu veletrhu je velký. 96 procent potenciálních návštěvníků, kteří odpověděli v online průzkum, zvažuje návštěvu veletrhu. Pro návštěvníky z evropských zemí a dalších mezinárodních zemědělských regionů je rozhodující pokračující pozitivní vývoj pandemie a s tím související uvolnění mezinárodního cestování. Veletrh Agritechnica se bude konat od 27. února do 5. března 2022 v německém Hannoveru.

V listopadu 2021, čtyři měsíce před zahájením veletrhu, bude zahájena digitální akce Agritechnica digital.

Veletrh se měl konat letos, pořadatelé akci kvůli koronaviru přesunuli na příští rok. Díky tomu získali čas pracovat na opatřeních, které se veletrhu dotknout. Jde zejména o flexibilní hygienická opatření a vylepšenou organizaci.

Dotazovaní návštěvníci projevili velký zájem o vystavované produkty. Na otázku týkající se nejdůležitějších budoucích témat v rámci zemědělského oboru návštěvníci uvedli automatizaci/robotiku, elektrifikaci, precizní zemědělství, udržitelnost a ochranu životního prostředí. Respondenti dotazovaní v červnovém průzkumu se zajímají zejména o tyto produkty: traktory (62 %), sklizňová technika (46 %), technika pro zpracování půdy (44 %), ochrana rostlin (33 %) a hnojení (25 %), systémy a komponenty (29 %), softwarová řešení (27 %).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Agritechnica

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.