TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Zemřel Volker Claas

Zveřejněno: 21. 1. 2022

Ve věku 57 let zemřel po těžké nemoci dlouholetý člen výboru akcionářů skupiny CLAAS Volker Claas. Volker Claas je vnukem zakladatele společnosti Augusta Claase a synem Reinholda Claase.

Volker Claas zemřel po těžké nemoci ve věku 57 let.

V letech 2000 – 2005 byl členem dozorčí rady a od roku 2005 členem výboru akcionářů společnosti CLAAS. Kromě funkce akcionáře a zástupce rodiny byl od roku 1994 ve společnosti také provozně činný. Jeho specializací byl průzkum trhu, který vedl od roku 2004 a z něhož vytvořil důležitou divizi společnosti.

„Volker Claas byl se společností CLAAS úzce spjat po celá desetiletí. Jeho snahou bylo co nejlépe poznat své zákazníky a uspokojit je. Svými dlouholetými odbornými znalostmi přispěl k růstu našeho rodinného podniku a k rozvoji nových trhů,“ vysvětluje Thomas Böck, předseda představenstva společnosti CLAAS.

Jeho rozsáhlé odborné znalosti a rady, zejména v oblasti marketingu a prodeje, jakož i v otázkách strategické orientace, byly všeobecně oceňovány. Zaměstnanci, zákazníci i partneři společnosti CLAAS si ho cenili především pro jeho přízemní a sympatické vystupování. Smrt Volkera Claase hluboce zarmoutila jeho rodinu, akcionáře, představenstvo a zaměstnance.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.