Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Agrogreen oznamuje akvizici majoritního podílu ve společnosti AGROZET České Budějovice

Zveřejněno: 15. 3. 2022

Společnost Agrogreen s.r.o., patřící do české skupiny GES GROUP, oznámila úspěšnou akvizici majoritního podílu ve společnosti AGROZET České Budějovice, a.s. Spojením dvou tradičních českých firem tak vznikne významný subjekt v oblasti distribuce zemědělské, lesní, komunální a zahradní techniky.

Centrála společnosti AGROZET České Budějovice.

Společnost AGROZET slaví letos 60. výročí svého založení. Během let si vybudovala silné postavení zejména v oblasti distribuce a servisu zemědělské techniky zahraniční i lokální provenience, včetně značek jako John Deere, ZETOR, PÖTTINGER či Fliegl. Celkem provozuje čtrnáct středisek a disponuje dalšími třiceti prodejními místy v rámci sítě subdealerů po celé České republice. Kromě toho má AGROZET v rámci retailové sítě i vlastní e-shop. Obrat společnosti v roce 2021 přesáhl 2 mld. Kč.

„Akvizicí společnosti AGROZET upevňujeme své rostoucí postavení v zemědělském sektoru, ve kterém se naše společnost pohybuje od roku 2015. Díky spolupráci se silným manažerským týmem AGROZETU chceme dosáhnout také synergických efektů ke svým stávajícím aktivitám, včetně průmyslových podniků patřících do skupiny GES GROUP, zejména s holdingem ZVVZ v Milevsku,“ uvedl Emil Buřič, jednatel společnosti Agrogreen s.r.o.

„Akvizicí společnosti AGROZET upevňujeme své rostoucí postavení v zemědělském sektoru, ve kterém se naše společnost pohybuje od roku 2015”
Emil Buřič, jednatel společnosti Agrogreen s.r.o.

„V propojení se společností Agrogreen vidíme příležitost rozvoje svých aktivit nejen v oblasti distribuce, ale i bližší propojení s výrobou průmyslové techniky, samotnou agrární výrobou i mediálními aktivitami. Těší nás, že se stáváme součástí tradičního českého holdingu, který již roky úspěšně působí v řadě oborů, včetně zemědělství,“ dodává Zdeněk Kukačka, generální ředitel společnosti AGROZET České Budějovice, a.s, který bude nadále pokračovat v této pozici. Zdeněk Kukačka společně s Janem Beerem, obchodním ředitelem společnosti, zůstávají minoritními akcionáři podniku.

Skupinu Agrogreen tvoří několik zemědělských podniků, které obhospodařují přibližně 7000 ha zemědělské půdy, z toho část v režimu ekologického zemědělství. V rámci živočišné výroby se specializuje na chov skotu (1300 kusů) a produkci mléka (ročně činí 2,4 mil. litrů). Součástí skupiny jsou také dvě bioplynové stanice o celkovém instalovaném elektrickém výkonu 1660 kW.

Transakce podléhá následnému schválení ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a její úplné dokončení se předpokládá v polovině tohoto roku. Na financování transakce spolupracovala GES GROUP s Československou obchodní bankou, a.s., transakční poradenství prodávající straně pak poskytla Patria Corporate Finance, a.s.

GES GROUP je soukromá česká finanční skupina, která na trhu působí od roku 1990. Skupina se zaměřuje na oblasti průmyslu, zemědělství, médií a nemovitostí. Klíčovými podniky a značkami jsou ZVVZ GROUP, KOH-I-NOOR Mladá Vožice, FLEXIBAU, GES REAL a skupina PRIMA, do které patří deset televizních stanic v čele s první českou komerční stanicí Prima, řada online projektů, šest rozhlasových stanic, včetně multimediálního projektu CNN Prima NEWS. Skupina je aktivní i v oblasti dynamických odvětví, jako je e-sport a gaming, kde působí prostřednictvím společnosti PLAYzone. Mediální aktivity doplňuje i obchodní zastupitelství Media Club, které zajišťuje prodej reklamy pro více než čtyřicet médií z oblasti televizního a rozhlasového vysílání, internetových médií i časopisů.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: Archiv

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.