Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

AGROKOMPLEX 2017: Expozici ovládla červená

Aktualizováno: 22. 8. 2017

Největší zastoupení na výstavě Agrokomplex 2017 v Nitře má značka Massey Ferguson. Návštěvníci mohou vidět hned dvě sklízecí mlátičky, traktory od kompaktních velikostí až po výkonné polní tahače.

Massey Ferguson

Jedna ze dvou sklízecích mlátiček Massey Ferguson je ve verzi PL, což znamená svahové vyrovnávání ParaLevel. Jednoduchý systém nůžkového mechanizmu umožňuje snadnou změnu úhlu na poli. Sklízecí mlátičky MF 7360 i MF 7370 jsou dodávány ve verzi vybavené systémem ParaLevel. Tento patentovaný systém zajišťuje vyrovnávání stroje s žací lištou na svazích s úhlem sklonu až 20 %. Tento systém udržuje sklízecí mlátičku ve vodorovné poloze na svazích a tím zajišťuje maximální činnost stroje a zvyšuje jeho výkonnost. Součástí systému pro vyrovnávání sklízecí mlátičky je standardní pohon 4WD, který poskytuje pozitivní kontrolu řízení a větší trakční sílu za všech podmínek. U sklízecích mlátiček byly umístěny žací lišty, z čehož jedna měla ve výbavě rovnou dva šneky. Volitelný šnek pro sklizeň řepky na žací liště PowerFlow totiž zvyšuje rychlost podávání vysokých plodin do vkládacího dopravníku a tím podstatně zvyšuje výkonnost. Soupravu pro sklizeň řepky doplňují dva elektricky poháněné boční nože.

Hned u vstupu do expozice Agrotrade Group vítal návštěvníky Massey Ferguson 7726 ve spojení s žací trojkombinací Pottinger. Další Massey Ferguson ukazoval například možnost agregace plečky Hatzenbichler do předního a zadního závěsu. Zajímavostí byl samostatně vystavený koncernový agregát AGCO, kterým jsou osazeny traktory Massey Ferguson

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.