Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Amazone představuje zcela nově vyvinutý nesený postřikovač

Zveřejněno: 28. 12. 2017

Amazone představuje zcela nově vyvinutý nesený postřikovač Amazone UF 2002, který nahrazuje starší typ UF 01.

Amazone UF

Velká nádrž

UF 2002 má objem nádrže 2000 l. Speciálně tvarovaný polyetylénový zásobník je integrován do hlavního rámu. Výhodou této nádrže jsou naprosto hladké vnitřní a vnější stěny a zaoblený vnitřní design. Vyprazdňovací otvor se nachází na dně nádrže. To umožňuje rychlé a účinné čištění. Plnění nádrže probíhá jak při odsávání, tak při plnění pod tlakem v blízkosti dna nádrže. To zabraňuje pěnění během plnění. Pro intenzivní míchání s minimální pěnou a pro zabránění usazování je míchadlo umístěno přímo na dně nádrže. V horní části nádrže se nachází vnitřní čisticí tryska a větrací otvory. Kromě nádrže na postřikovou kapalinu má UF 2002 350l nádrž na oplach. UF 2002 lze kombinovat se všemi rameny řady Super S2 od 15 do 30 m.

Rám

Rám u UF 2002 byl zcela přizpůsoben nové konstrukci postřikovače. Vyztužené ocelové profily poskytují ohromnou stabilitu při minimální hmotnosti. Nový tlumicí systém a vysoce kvalitní posuvné profily z nerezové oceli zajišťují také minimální tření a umožňují zcela bezúdržbové výškové seřízení.

Přední strana nádrže je zcela bez hadic a držáků. Pro ještě lepší agregaci s traktorem jsou k dispozici volitelně rychlospojky. Ve spojení s kardanovým hřídelem TeleSpace je připojení a odpojení velmi snadné.

UF 2002 je vybaven nově vyvinutým pístovým membránovým čerpadlem (250 nebo 300 l/min.). Volitelně má UF 2002 dodatečné proplachovací vodní čerpadlo pro trvalé čištění.TIP: Komatsu útočí na silážní jámy

Nové řídící centrum SmartCenter má velké otočné dveře, které chrání všechny příslušné ovládací prvky před prachem a postřikem. Uvnitř závěsných dvířek jsou držáky rukavic a odměrka. UF 2002 má standardně bezpečnostní schránku pro osobní ochranné prostředky o objemu 30 litrů. 20ml nádrž na ruční mytí je umístěna nad nádržkou pro mytí a plně integrovaná do konstrukce stroje.

Nová splachovací miska o objemu 60 l se nachází přímo pod ovládacím panelem. Kuželovitý tvar nádoby a centrální výtok, stejně jako obrovská sací kapacita 150 l/min zaručují rychlé, absolutně bezproblémové naplnění i úplné vyprázdnění. Za účelem účinného proplachování práškovitých a granulovaných prostředků, umístěných pod sacím otvorem, se přidává další směšovací tryska, která spolehlivě zabraňuje zanášení sacího otvoru.

Balíček Comfort-Paket s ovládacím panelem TwinTerminal 3.0 usnadňuje ovládání stroje. Umožňuje například plně automatické čištění, které lze dálkově ovládat z kabiny traktoru.

Pokud uživatelům nestačí objem postřikovače UF 2002, mohou použít přídavnou nádrž FT 1001 do předního závěsu. To zvyšuje nominální objem až na 3 000 l.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.