Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Claas Cargos 8500 nyní s tridemovým podvozkem a 30,5palcovými pneumatikami

Zveřejněno: 18. 10. 2018

Pro ještě lepší ochranu půdy za každých podmínek začal Claas nabízet u dvouúčelových modelů Cargos 8500 třínápravový podvozek s 30,5palcovými pneumatikami, což je v tomto segmentu nevídané. Dvouúčelový vůz může mít objem 41,5 m³ podle DIN.

Claas Cargos 8500.

Nová verze tridem podvozku modelu CARGOS 8500 může být vybavena pneumatikami do velikosti 710/50 R30.5. Široké pneumatiky lépe chrání půdu před negativním zhutňováním na vlhkých půdách. Cargos tak využijí nejen středně velké farmy, ale i podniky služeb.

V kombinaci s elektrohydraulickým řízením může být vůz provozován i v tzv. krabím režimu, kdy každá náprava jede ve vlastní stopě.

Pick-up o celkové šířce 2 metry má vkládací rotor s dopravními lištami o šířce 22 mm, které zajišťují efektivní a pečlivé zacházení s materiálem a nejvyšší kvalitu řezání. O řezání se postará 40 nožů, které lze otáčet, aby byly vždy ostré. Všechny nože jsou individuálně chráněny před cizími předměty.

K dispozici je též automatické ovládání oje. Mezi ojí, rotorem a zvedacím zařízením je tak vždy dostatečný prostor za každých okolností - při vyprazdňování, otáčení na souvrati a při transportu.

V kombinaci s hydraulicky zavěšenými nápravami mohou být všechny modely dodatečně vybaveny vážicím systémem, který umožňuje měřit celkovou hmotnost a užitečné zatížení s přesností ± 1%. Tato funkce může být aktivována a deaktivována z terminálu a poskytuje jednoduchý a pohodlný způsob, jak mít přehled o výnosu přímo v terénu. Nechybí ani asistenční systém ICT CRUISE PILOT, který reguluje rychlost celé soupravy v závislosti na využití kapacity. Traktor a Cargos fungují jako samostatná jednotka.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.