Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Čistič cukrové řepy Holmer Terra Felis 3 dostal facelift, díky kterému se připojí k chytré farmě

Zveřejněno: 1. 10. 2019

Na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2017 představil Holmer svůj nejnovější čistič cukrové řepy Terra Felis 3 s výškově nastavitelnou kabinou, asistenčním systémem řidiče DynaFill a výškově nastavitelným nabíráním VarioPick. Po dvou letech přichází facelift - Terra Felis 3 evo, který zahrnuje nový motor a telemetrický systém EasyHelp 4.0.

Holmer Terra Felis 3 evo

Není to tak dávno, kdy na český trh dorazil čistič cukrové řepy Holmer Terra Felis 3 a už Holmer na zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru představí jeho inovovanou verzi.

Nový Terra Felis 3 evo je osazen novým motorem Mercedes Benz OM 936 se zdvihovým objemem 7,7 l a výkonem 280 kW (381 k). Díky technologii AdBlue a filtrům pevných částic splňuje emisní normu Stage V. Nechybí ani známý koncept Holmer EcoPower, který volí optimální oblast grafu charakteristiky dieselového motoru a pohonu pojezdu. Na přání je nový Terra Felis 3 evo k dispozici v úpravě pro jízdu v rychlosti 40 km/h.

Další novinkou je telemetrický systém EasyHelp 4.0, díky kterému je Terra Felis 3 evo připojen k internetu věcí. EasyHelp 4.0 je servisní řešení pro vzdálenou diagnostiku a údržbu strojů Holmer. Přes tento systém je možné mít přístup k datům o stroji, kontrolovat aktuální nastavení a zaznamenávat data. Výsledkem je, že diagnostika poruch je urychlena a prostoje jsou výrazně zkráceny díky cílenému řešení problémů. Kromě toho je EasyHelp 4.0 připojen k různým systémům řízení farmy.

Vážicí systém nyní obsahuje datové rozhraní pro přenos dat mezi cukrovarem a strojem (pro optimální nakládání vozidel). Terra Felis 3 evo nyní obsahuje kamerový systém, který poskytuje operátorovi maximálně možný přehled o okolí stroje. Stroj v přepravní poloze nepřesahuje tři metry, nepotřebuje tedy žádná zvláštní přepravní povolení.

Terra Felis 3 evo, jako jeho předchůdce, disponuje výškově nastavitelnou kabinou. Tím, že se kabina může nastavovat, operátor získá lepší výhled do kamionových návěsů a na jednotlivá ústrojí stroje. Systém DynaFill navíc dokáže pomocí laserových senzorů skenovat návěs, to umožňuje automaticky řídit proces plnění.

Nový Terra Felis 3 evo ještě projde důkladným polním testováním v sezóně 2019/2020 a v roce 2020 bude zahájena sériová výroba.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Holmer

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.