Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Co víme o nových manipulátorech Dieci? Bodují nejen designem, ale i použitou elektronikou

Zveřejněno: 16. 4. 2018

Nové teleskopické manipulátory Dieci byly představeny na veletrhu Agritechnica 2017 v Hannoveru. Manipulátory přicházejí s řadou inovací v oblasti designu a techniky.

Úvodem zmíníme, že do nového kabátu manipulátory obléklo známé studio Giugiaro Design. Jeho rukopis třeba nesou i traktory koncernu SDF. Interiér nových manipulátorů má být složen ještě z kvalitnějších materiálů vyznačujících se tuhostí a snižováním vibrací a zlepšováním tepelné a zvukové izolace. Komfort kabiny byl vylepšen díky novému systému zavěšení, který je schopen efektivně absorbovat nepříjemné vibrace, a to i na nerovném terénu. V kabině se nachází i nový systém klimatizace s funkcí CFD. Fluid Dynamics Analysis (CFD) poskytuje rychlou a efektivní simulaci průtoku tepla a přenosu tepla.

Ani ovládání stroje nebylo opomenuto. Nový nastavovací joystick obsahuje přepínače směru jízdy. Systém CANBUS měří optimální pracovní a bezpečnostní parametry prostřednictvím hloubkové diagnostiky a zobrazuje je v reálném čase na novém 7 "LCD displeji, což uživateli umožňuje neustále sledovat všechny informace potřebné pro řízení stroje. Elektronika řízení (plně integrovaná) je exkluzivitou společnosti Dieci. Přepínače jsou podsvícené a všechny ovládací prvky stroje (režim řízení, regulace otáček, rychlost posuvu a diagnostika) závisí na jediné řídicí jednotce. Nové kabiny budou uváděny na trh ve dvou verzích Standard a Luxury. Budou vyráběny od druhé poloviny roku 2018.

Nový mini-nakladač

Kromě nové kabiny přichází na trh nový mini-nakladač Mini agri 26.6, který je osazen motorem Kubota (75 koní) a má zvýšenou nosnost na 2,6 tun. Mini agri 26.6 má také nový dynamický systém posilovače řízení a kabinu s velkými okny.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Dieci

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.