TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Čtyři nové modely obohatí řadu traktorů Deutz-Fahr 6 TTV. Nabídnou vyšší komfort obsluhy, lepší spotřebu paliva a nižší náklady na údržbu

Zveřejněno: 3. 11. 2021

Čtyři nové modely 6190 TTV, 6210 TTV, 6230 TTV a 6230 TTV HD obohatí modelovou řadu traktorů Deutz-Fahr 6 TTV. Nová generace traktorů, vyvinutá a vyráběná ve společnosti Deutz-Fahr Land v německém Lauingenu, nabízí vyšší komfort obsluhy, lepší spotřebu paliva a nižší náklady na údržbu.

Díky inteligentnímu hydraulickému brzdovému systému přívěsu "Dual Mode" lze traktor Deutz-Fahr 6 TTV provozovat s přívěsy certifikovanými podle nejnovějších evropských směrnic a také se staršími přívěsy.

Nová řada Deutz-Fahr 6 TTV je poháněna nejnovější generací šestiválcových motorů Deutz o výkonu od 192 k u modelu 6190 TTV a od 230 k u modelu 6230 TTV. Optimalizovaná charakteristika motoru umožňuje dosáhnout maximálního točivého momentu až 970 Nm. Nová převodovka TTV nabízí maximální rychlost 60 km/h, což je v této třídě jedinečné. Maximální rychlosti 60 km/h je dosaženo při otáčkách motoru nižších než 1 800 (40 km/h při otáčkách nižších než 1 200), což snižuje spotřebu paliva a hlučnost na minimum.

K traktorům Deutz-Fahr 6 TTV jsou nabízené nejrůznější hydraulické systémy. Přední závěs s nosností 5 450 kg může být spojen s předním vývodovým hřídelem DualSpeed. Zadní závěs má nosnost až 10 000 kg a lze na něj namontovat hydraulické nebo automatické boční stabilizátory.

Funkce Auto Turn umožňuje traktoru Deutz-Fahr 6 TTV automaticky otočit se na souvrati, aniž by řidič musel zasahovat do řízení.
Funkce Auto Turn umožňuje traktoru Deutz-Fahr 6 TTV automaticky otočit se na souvrati, aniž by řidič musel zasahovat do řízení.

Traktor lze ve výrobním závodě vybavit čelním nakladačem Deutz-Fahr ProfiLine FZ80.1 s výškou zdvihu více než 4,5 metru a nosností 3770 daN.

Nový Deutz-Fahr 6 TTV s vylepšenou kabinou

Kabina MaxiVision 2 traktoru Deutz-Fahr 6 TTV , kterou jsou vybaveny i nové traktory řady 7 a 8, má nyní ještě více nových funkcí. Patří mezi ně všestranný montážní systém pro další monitory a nové sedadlo se vzduchovým odpružením, které se otáčí až o 23 stupňů a má aktivní odvětrávání.

Traktory řady Deutz-Fahr 6 TTV jsou vybaveny funkcí TIM, která umožňuje obousměrnou komunikaci mezi traktorem a připojeným nářadím, takže některé funkce traktoru lze ovládat automaticky, což dále zvyšuje efektivitu a kvalitu práce. Další funkce Auto Turn umožňuje traktoru automaticky otočit se na souvrati, aniž by řidič musel zasahovat do řízení. Změny k lepšímu nese i monitor iMonitor3, který řidiči umožňuje ovládat všechny funkce stroje. Prostřednictvím XTEND umožňuje iMonitor bezdrátový přenos obrazu do externích tabletů. Nastavení připojeného nářadí může tedy obsluha provádět i mimo kabinu, a přitom používat ISOBUS UT na tabletu.

Traktory řady Deutz-Fahr 6 TTV jsou vybaveny funkcí TIM, která umožňuje obousměrnou komunikaci mezi traktorem a připojeným nářadím.
Traktory řady Deutz-Fahr 6 TTV jsou vybaveny funkcí TIM, která umožňuje obousměrnou komunikaci mezi traktorem a připojeným nářadím.

Díky inteligentnímu hydraulickému brzdovému systému přívěsu "Dual Mode" lze traktor Deutz-Fahr 6 TTV provozovat s přívěsy certifikovanými podle nejnovějších evropských směrnic a také se staršími přívěsy. Pneumatický brzdový systém je naopak vybaven systémem aTBM (Advanced Trailer Brake Management), který výrazně optimalizuje brzdný výkon. Modely Deutz-Fahr 6210 TTV/6230 TTV/6230 TTV HD mohou být vybaveny známými suchými kotoučovými brzdami na přední nápravě. Kromě toho je volitelně k dispozici motorová brzda. Pro práci v noci je k dispozici baliček s 23 světly v LED provedení.

Kromě výše zmíněného byla zvýšena přípustná celková hmotnost na 14,5 t, resp. 15,5 t u verze Deutz-Fahr 6230 HD. Nové traktory Deutz-Fahr 6 TTV tak dosahují užitečného zatížení 5 300 kg (6 000 kg u modelu 6230 TTV HD).