Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Cummins hodnotí rok 2021

Zveřejněno: 24. 3. 2022

Příjmy společnosti Cummins za celý rok dosáhly 24 miliard dolarů, což je o 21 % více než v roce 2020. Tržby v Severní Americe vzrostly o 17 procent a mezinárodní tržby o 27 procent. Tržby vzrostly ve všech hlavních regionech ve srovnání s předchozím rokem, který byl silně ovlivněn vrcholící pandemií COVID-19.

Logo společnosti Cummins, která vyrábí motory.

Čistý zisk připadající na společnost Cummins za celý rok činil 2,1 miliardy USD ve srovnání s čistým ziskem 1,8 miliardy USD v roce 2020.

Tržby za čtvrté čtvrtletí ve výši 5,9 miliardy USD byly stejné jako ve stejném čtvrtletí roku 2020. Tržby v Severní Americe se snížily o 4 %, zatímco mezinárodní tržby vzrostly o 6 % díky silné poptávce na většině světových trhů, s výjimkou Číny, ve srovnání se stejným čtvrtletím roku 2020.

„Silné hospodářské oživení v kombinaci s vysokou poptávkou po našich výrobcích vedlo k rekordním celoročním tržbám v roce 2021. Naše odvětví se nadále potýká s výraznými omezeními v dodavatelském řetězci, což má za následek zvýšené výrobní, logistické a materiálové náklady, zejména ve čtvrtém čtvrtletí. Po efektivním zvládnutí náročného roku 2021 je společnost Cummins v solidní pozici, aby mohla nadále investovat do budoucího růstu,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Tom Linebarger a dodal: „Přechod na nízkouhlíkovou energetiku napříč průmyslovými odvětvími bude významnou hnací silou v boji proti změně klimatu a k dosažení těchto cílů bude vyžadovat širokou kombinaci inovativních technologií. Toto úsilí o dekarbonizaci představuje pro společnost Cummins významnou příležitost k růstu, protože mnoho našich partnerů z řad výrobců OEM a koncových zákazníků se snaží dosáhnout svých cílů v oblasti klimatu a zároveň mít k dispozici energetická řešení, která splňují jejich potřeby. Klíčové schopnosti společnosti Cummins nás jedinečným způsobem staví do čela přechodu k nulovým emisím.“

Na základě současné prognózy společnost Cummins předpokládá, že tržby za celý rok 2022 vzrostou o 6 %. Očekává se, že tržby vzrostou ve všech regionech a na všech hlavních trzích s výjimkou Číny.

Společnost Cummins oznámila, že uvede na trh 15litrový motor na zemní plyn pro těžké nákladní vozy.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Cummins

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.