Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Dotace na zemědělské stroje. V programu rozvoje venkova je letos připraveno až 75 milionů Kč

Zveřejněno: 29. 5. 2020

V programu rozvoje venkova (PRV) je připraveno až 75 milionů Kč. Program Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů se zaměřuje na investice do zařízení, která souvisejí se zpracováním zemědělských produktů a uvedením výrobků na trh. Příjem žádostí začne již 14. července a poběží pouze do 4. srpna 2020.

Program Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů se zaměřuje na investice do zařízení, která souvisejí se zpracováním zemědělských produktů a uvedením výrobků na trh

Program Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů se zaměřuje na investice do zařízení, která souvisejí se zpracováním zemědělských produktů a uvedením výrobků na trh. Umožňuje tak malým a středním podnikatelům využít takové technologie, které zvyšují efektivitu výroby a konkurenceschopnost v oblasti zpracování zemědělských produktů. Podpora je určena zemědělským podnikům, výrobcům krmiv a potravin všech velikostí, kteří realizují projekt mimo území hl. m. Prahy. Nově na dotaci dosáhnu i velké mlékárny.

Dotací z programu Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů může podnikatel a zemědělec pokrýt 50 % nákladů spojených například s pořízením strojů, nástrojů a zařízení pro zpracování zemědělských produktů, finální úpravu, balení, značení výrobků (včetně technologií souvisejících s dohledatelností produktů,výstavbou, modernizací a rekonstrukcí budov (včetně manipulačních ploch a bouracích prací nezbytně nutných pro realizaci projektu), skladováním zpracovávané suroviny, výrobků a druhotných surovin vznikajících při zpracování s výjimkou odpadních vod, zvyšováním a monitorováním kvality produktů, uváděním vlastních produktů na trh (výstavba a rekonstrukce prodejen, pojízdné prodejny, stánky, prodej ze dvora, vybavení prodejen apod.), tvorbou e-shopů a internetových stránek, dopravními prostředky pro rozvoz potravin a krmiv, zařízeními na čištění odpadních vod ve zpracovatelském provozu.

„Příjem žádostí začne již 14. července a poběží pouze do 4. srpna 2020. Je tedy ten nejvyšší čas začít s přípravou žádosti o dotaci. Pro úspěšné získání dotace je klíčové nejen včasné podání žádosti o dotaci, ale také její vysoce kvalitní zpracování a formální bezchybnost,“ radí specialistka na zemědělské dotační projekty Petra Vrbská ze společnosti enovation, která nabízí možnost bezplatné nezávazné konzultace.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Marek Musil, shutterstock

1) z podkladů enovation

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.