Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Důležitý krok směrem k elektrifikaci pracovních strojů. Deutz AG kupuje firmu Futavis

Zveřejněno: 12. 1. 2020

Firma Deutz AG, která vyrábí motory, oznámila převzetí firmy Futavis GmbH, poskytovatele vývojových služeb pro hardware a software pro správu baterií. Deutz AG tak doplňuje svoji elektrifikační strategii o produkt, který je hlavním komponentem bateriových systémů.

Futavis se zabývá vývojem systémů pro správu baterií a kompletních systémů pro lithium-iontové baterie

Futavis má rozsáhlé technické know-how v oblasti elektroniky, softwaru, technologie baterií a testování baterií. Bateriové technologie jsou důležitým klíčovým prvkem strategie E-DEUTZ firmy Deutz AG. „Futavis je specialistou na flexibilní a modulárně rozšiřitelné bateriové systémy. Považujeme se za vývojového partnera, poskytovatele technických služeb a dodavatele systémů pro mobilní a stacionární ukládání energie. Naše hlavní kompetence spočívá ve vývoji systémů pro správu baterií a kompletních systémů pro lithium-iontové baterie,“ uvádí Futavis.

Společnost Futavis GmbH již vyvinula a implementovala řadu systémů pro známé zákazníky v automobilovém sektoru. Společnost, založená v Alsdorfu v roce 2013, zaměstnává přibližně 30 lidí a v roce 2019 generovala roční obrat přes 5 milionů EUR. Obě firmy se dohodly, že nezveřejní kupní cenu.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Futavis GmbH

1) čerpáno z materiálů Deutz AG

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.