Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Fendt Cargo T740: Rozšíření nabídky teleskopických nakladačů s nastavitelnou kabinou o menší model

Zveřejněno: 27. 4. 2022

Nový teleskopický nakladač Fendt Cargo T740 má výšku zdvihu 7,70 m a nosnost 4 t. Tímto kompaktním modelem se Fendt prosazuje v segmentu, který zaujímá více než 80 % evropského trhu s teleskopickými nakladači.

Fendt Cargo T740 lze nyní objednávat na vybraných středoevropských trzích.

Teleskopický nakladač kombinuje výšku zdvihu až 7,70 m s přesným ovládáním a výhledem z výšky 4,10 m. Nakladač Fendt Cargo T740 lze využít pro širokou škálu zemědělských prací, jako je manipulace se slámou, krmnými směsi nebo vyklízení sil.

Fendt Cargo T740 nabízí jedinečný jízdní komfort díky nové generaci zvedací kabiny Fendt TopViewCab. Kabinu lze zvednout do výšky 4,10 m, takže obsluha například vidí do ložné plochy návěsu nebo krmného vozu. Zakřivené přední okno od střechy až k podlaze není zakryto přístrojovou deskou. Obsluha tak má nejlepší výhled nahoru i dolů. To mimo jiné usnadňuje stohování balíků slámy. Integrovaná roleta chrání před přímým slunečním světlem. Boční okno zajišťuje optimální výhled na přídavná zařízení, rameno a okolí.

Fendt Cargo T740 nabízí jedinečný jízdní komfort díky nové generaci zvedací kabiny Fendt TopViewCab.
Fendt Cargo T740 nabízí jedinečný jízdní komfort díky nové generaci zvedací kabiny Fendt TopViewCab.

Ovládací panel je integrován na pravé straně sedadla řidiče a umožňuje maximální přesnost ovládání bez ohledu na provozní prostředí. Barevné provedení ovládacích tlačítek odpovídá logice firmy Fendt, takže se uživatelé rychle zorientují. Kromě toho byla optimalizována ergonomie a funkce joysticku.

Pokud je při pracovních operacích opakovaně vyžadována stejná poloha kabiny, lze ji uložit pomocí paměťové funkce.

Fendt Cargo T740 je standardně vybaven vyhříváním zadního okna, které zajišťuje dobrou viditelnost i v chladných dnech. Klimatizace zajišťuje příjemné teploty v létě.

Zakřivené přední okno od střechy až k podlaze teleskopického nakladače Fendt Cargo T740 není zakryto přístrojovou deskou.
Zakřivené přední okno od střechy až k podlaze teleskopického nakladače Fendt Cargo T740 není zakryto přístrojovou deskou.

Přesná a účinná pracovní hydraulika s průtokem 170 l/min umožňuje citlivé ovládání všech hydraulických funkcí včetně ramene a kabiny.

Čtyřválcový motor Cummins o výkonu 136 koní splňuje emisní normu Stage V za pomocí oxidačního katalyzátoru, filtru pevných částic a selektivní katalytické redukce.

Standardní rychlost je 20 km/h. Na přání je možná i rychlost 30 nebo 40 km/h, takže Fendt Cargo T740 lze použít i v dopravě.

Volbu pneumatik teleskopického nakladače určují terénní podmínky. Správné pneumatiky hrají rozhodující roli v bezpečnosti a výkonnosti stroje. S pneumatikou o rozměru 400/70 R24 je výška nakladače Fendt Cargo T740 nižší než 2,50 m. K dispozici je také pneumatika o rozměru 500/70 R24.

Fendt Cargo T740 lze nyní objednávat na vybraných středoevropských trzích. Francie je největším trhem pro teleskopické nakladače v Evropě. Kromě toho je Fendt Cargo T740 nabízen v regionu DACH, zemích Beneluxu, ve Velké Británii, Dánsku, České republice, Polsku a Slovinsku.