Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Fendt usnadňuje identifikaci náhradních dílů

Zveřejněno: 13. 2. 2024

Prostoje způsobené chybějícími nebo nesprávnými náhradními díly jsou nepříjemné zejména během krátkých sklizňových oken. Fendt v budoucnu nabídne způsob, jak tyto prostoje výrazně zkrátit. Pomocí mobilního zařízení mohou zákazníci správně identifikovat náhradní díly a objednat je prostřednictvím obchodního partnera.

Díl stroje Fendt je naskenován pomocí fotoaparátu v mobilu.

Katalogy náhradních dílů pro zemědělské stroje jsou dnes velmi rozsáhlé. Velký výběr dostupných náhradních dílů může mít negativní dopad na prostoje strojů, pokud není správný díl identifikován dostatečně rychle. Pokud však lze náhradní díl snadno, a především správně identifikovat, zjednodušuje a urychluje to proces objednávání a také zabraňuje chybným objednávkám.

Díky řešení pro mobilní zařízení mohou zákazníci skenovat vadné součásti na svém stroji Fendt pomocí funkce fotoaparátu. Aplikace rozpozná obrysy a na základě dostupných údajů a uloženého čísla podvozku (VIN) navrhne vhodné náhradní díly. Tyto informace minimalizují riziko nesprávných objednávek.

Zákazníci si vyberou náhradní díl, který potřebují, a objednají si jej přímo u svého obchodního partnera Fendt. Použití mobilní aplikace zkracuje prostoje, protože odpadá časově náročné hledání v katalogu náhradních dílů i cesta k prodejnímu partnerovi.