Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Firma AGRALL zemědělská technika se stala dodavatelem dopravní a aplikační techniky HB Brantner do ČR

Zveřejněno: 6. 6. 2023

Firma AGRALL zemědělská technika a.s., která zajišťuje prodej a servis zemědělské techniky, rozšířila svůj sortiment o dopravní a aplikační techniku rakouského výrobce HB Brantner. Svým zákazníkům tak nabízí širokou škálu přívěsů, návěsů a rozmetadel v nejrůznějším provedení.

Široká veřejnost poprvé uvidí transportní techniku HB Brantner ve spojení s traktory Claas na 12. ročníku Polního dne AGRALL.

Úspěšná jednání s výrobcem strojů HB Brantner přinesla firmě AGRALL zemědělská technika tovární podporu pro prodej a servis strojů a zápis do seznamu autorizovaných dealerů tohoto významného producenta dopravní a aplikační techniky. Technika je oficiálně v nabídce od 15. května 2023, kdy v sídle výrobce v Laa an der Thaya proběhlo slavnostní podepsání smlouvy o spolupráci.

V sortimentu firmy AGRALL až donedávna chyběla transportní technika. Vedení firmy se proto rozhodlo nabídku rozšířit o techniku značky HB Brantner. Rakouský HB Brantner byl zvolen hned z několika důvodů: předseda představenstva firmy AGRALL Ing. Josef Trávníček zmínil především blízkost výrobního závodu, špičkové a moderní výrobní procesy, kvalitu výrobků a renomé mezi uživateli.

Zástupci společností HB Brantner a AGRALL zemědělská technika na společné fotografii.
Zástupci společností HB Brantner a AGRALL zemědělská technika na společné fotografii.

V České republice působí HB Brantner již deset let. Zástupci výrobce si od spolupráce s českým prodejcem zemědělské techniky slibují navýšení počtu prodané techniky na našem území. Jelikož v sortimentu firmy AGRALL nalezneme i výkonné traktory značky Claas, věří zástupci výrobce také v navýšení poptávky zejména po návěsech a rozmetadlech s větším objemem ložné plochy.

Josef Trávníček a Hans Brantner podepisují smlouvu o spolupráci.
Josef Trávníček a Hans Brantner podepisují smlouvu o spolupráci.

AGRALL působí prostřednictvím svých desíti prodejních a servisních středisek na českém trhu přes 30 let. Dopravní a aplikační technika HB Brantner bude pro české zemědělce dostupná na celém území republiky, střediska se nachází v každém kraji. Kromě nejnovější techniky nabízí také kompletní portfolio prověřených strojů a služeb v oblasti použité a předváděcí techniky. Ten, kdo má zájem, bude si moci vyzkoušet přívěs, vanový návěs a návěs s výtlačným čelem. Široká veřejnost poprvé uvidí transportní techniku HB Brantner ve spojení s traktory Claas na 12. ročníku Polního dne AGRALL, který se koná 22. června 2023 na poli u střediska ZD Jiřice u Miroslavi. S firmou AGRALL se v průběhu roku také můžeme setkat na mnoha regionálních výstavách. Prodejní podporu techniky HB Brantner má na starosti produktový manažer Ing. Václav Němec.

O společnosti HB Brantner

V čele firmy HB Brantner stojí již třetí generace rodiny Brantnerů. Novináře a zástupce firmy AGRALL seznámil s historií výroby předseda představenstva Hans Brantner. Kořeny výrobce sahají k rodině kovářů působící v Laa an der Thaya. Firma přežila světové války a vyrostla z kovárny ve výrobní závod na přívěsy pro koně (1948) a později i na přívěsy za traktory. Většího rozšíření se výrobní závod dočkal v 60. letech minulého století. Stále však šlo spíše o lokálního výrobce techniky. To se změnilo v 80. letech minulého století, kdy se otec Hanse Brantnera začal soustředit na export techniky za hranice. Firma začala své aktivity rozšiřovat nejprve v Dolním Rakousku a posléze exportovala hlavně do Německa ve spolupráci s firmou Mengele.

Dopravní technika značky Brantner se vyrábí v Laa an der Thaya v Rakousku.
Dopravní technika značky Brantner se vyrábí v Laa an der Thaya v Rakousku.

Výroba a montáž strojů probíhá od roku 2009 ve třech velkých halách. Ve výrobním areálu se nachází ještě další tři haly určené pro svařování dílů pro externí zákazníky a výrobu zemědělských staveb (konstrukcí). HB Brantner se snaží výrobní kapacity maximálně využívat a co nejvíce dílů si vyrábět svépomocí. V halách tak neprobíhá jen montáž, ale i zpracování materiálu, svařování, výroba bočnic a jiných komponentů. Ve firmě je zaměstnáno 300 lidí.

V nabídce HB Brantner nalezneme širokou škálu dopravní a aplikační techniky.
V nabídce HB Brantner nalezneme širokou škálu dopravní a aplikační techniky.

Aktuálně mezi nejdůležitější trhy výrobce patří jižní Německo a Rakousko. V současné době začíná být výrobce aktivní i ve Švýcarsku a Slovinsku, kde je poptávka po malé jednonápravové transportní technice, v Maďarsku a České republice. Roční produkce činí 2 500 kusů nejrůznější transportní techniky. Za celou svou existenci firma vyrobila 135 000 kusů.

V nabídce HB Brantner nalezneme třístranný sklápěč POWER-FLEX plus v různých verzích podvozku s maximální povolenou celkovou hmotností 3 až 23 tun. Další kategorii tvoří dvounápravové a třínápravové zadní sklápěcí návěsy POWER-TUBE plus+ s maximální povolenou celkovou hmotností 8 až 34 tun a ložným objemem 15 až 44 m³. Vlajkovou lodí jsou dvounápravové a třínápravové návěsy POWER-PUSH plus+ s výtlačným čelem, s maximální přípustnou celkovou hmotností od 16 do 34 tun a ložným objemem 20 až 49 m³. Mezi nejžádanější produkty patří třístranné sklápěče. V České republice jsou žádané dvounápravové návěsy.

Vlajkovou lodí jsou třínápravové návěsy POWER-PUSH plus+ s výtlačným čelem. Zádní část lze vyměnit za rozmetací válce a disky – z návěsu se tak snadno stane rozmetadlo.
Vlajkovou lodí jsou třínápravové návěsy POWER-PUSH plus+ s výtlačným čelem. Zádní část lze vyměnit za rozmetací válce a disky – z návěsu se tak snadno stane rozmetadlo.

HB Brantner před lety převzal vývoj a výrobu rozmetadel značky Kirchner, a tak v současnosti již můžeme v sortimentu naleznout i jednonápravová a dvounápravová rozmetadla se čtyřmi vertikálními nebo dvěma horizontálními rozmetacími válci či modely s horizontálními frézovacími válci a rozmetacím diskem.