Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Brantner Power Push+ - Z návěsu s výtlačným čelem je rázem rozmetadlo

Zveřejněno: 29. 9. 2021

Nové rozmetadlo Power Push+ rakouského výrobce Brantner Fahrzeugbau bylo vyvinuto pro rozmetání různých materiálů. Stroj je koncipován jako návěs s výtlačným čelem. Přestavba z klasického návěsu na rozmetadlo trvá přibližně dvě hodiny.

V závislosti na materiálu lze rozmetání provádět buď se zavřenou, nebo otevřenou rozmetací jednotkou (zadní stěna).

Aplikace nejrůznějších materiálů je rovnoměrná, přesná a účinná. Aplikovat lze menší i větší dávky. Pomocí nového rozmetadla lze optimálně rozmetat všechny druhy hnoje (skotu a drůbeže), ale také substrát z bioplynových stanic, kaly z čistíren odpadních vod, kompost, vápno atd. V závislosti na materiálu lze rozmetání provádět buď se zavřenou, nebo otevřenou rozmetací jednotkou (zadní stěna).

Stroj je koncipován jako návěs s výtlačným čelem. Přestavba z klasického návěsu na rozmetadlo trvá přibližně dvě hodiny. Díky tomu je Brantner Power Push+ ještě univerzálnější a stává se z něj profesionální rozmetadlo. Vývodový hřídel pohání rozmetací jednotku mechanicky. Vertikálně umístěné válce podle výrobce dosahují obrovských výkonů.

Boční stěna rozmetadla hnojiv Brantner je hydraulicky ovládaná, čímž lze snížit nakládací výšku. Výška se sníží o 500 nebo 800 mm. K dispozici jsou také zesílené boční stěny ze 4mm ocelového plechu (místo 3 mm).

K dispozici je sedm modelů těchto rozmetadel. Maximální povolená hmotnost je 16 tun u nejmenšího modelu a 34 tun u největšího modelu.

Společnost Brantner v roce 2019 převzala rakouského výrobce rozmetadel Kirchner Agrar- und Kommunaltechnik GmbH. Tímto krokem společnost Brantner rozšířila portfolio dopravní techniky o rozmetadla hnoje a jiného pevného materiálu. Rozmetadla se vyrábí v nejmodernějším rakouském výrobním závodě Laa an der Thaya.

Pro bližší informace kontaktujte společnost BV Technika, která dopravní techniku Brantner dodává do České republiky. Společnost působí na území Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Východočeského kraje.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Brantner

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.