50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Fliegl dokončil vývoj samonakládacího přepravníku balíků zabalených do fólie

Zveřejněno: 3. 10. 2019

Trh se samonakládacími přepravníky kulatých nebo hranatých balíků sena či slámy začíná být pro výrobce zemědělské přepravní techniky čím dál více zajímavý. Mezi zavedené výrobce tohoto druhu přepravníků se má nově řadit i německý Fliegl.

Fliegl Picker

Fliegl bezesporu patří mezi lídry na trhu s kamionovými a zemědělskými návěsy a přepravníky. V oblasti zemědělství vyrábí návěsy, vleky a přepravníky. Z přepravníků balíků vyrábí rovnou hned několik druhů – jak klasické s nutností zabezpečovat náklad upínacím pásem, tak s automatickým systémem zabezpečení nákladu (byl mezi prvními, který takový systém na trhu uvedl do praxe). Existuje však ještě jeden druh přepravníku balíků – samonakládací – ten však ve výrobním programu Flieglu chybí, ačkoliv tento druh přepravníku je již řadou výrobců mnoho let vyráběn.

Ten od Flieglu se bude jmenovat Picker a představen bude na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru. Přepravník bude schopen si sám nakládat kulaté balíky slámy či sena.

Konstrukce oje umožní při pracovní poloze přepravník vyosit tak, aby byl balík šetrně naložen na ložnou plochu. O uchopení a naložení balíku se postará speciální uchopovací systém složený z válečků. To znamená, že přepravník bude maximálně šetrně nakládat i balíky zabalené do fólie. Posouvání balíku směrem dozadu bude obstarávat podlahový gumový pás. Tento typ pásu by měl být také k balíkům zabaleným do fólie šetrnější, než laťkové či řetězové dopravníky u konkurenčních výrobců. Balíky budou vyloženy v zadní části.

Přepravník bude schopen nakládat kulaté balíky o průměru od 1,20 do 1,80 m. Délce přepravníku bude odpovídat přepravní kapacita, protože se balík, podle zveřejněných fotografií, bude umisťovat jen do jedné řady, nikoliv do dvou řad, jako je tomu u konkurenčních výrobců. Jako první s těmito informacemi přišla stránka entraid.com.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fliegl

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.