TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Grégoire hlásí rekordní obrat, jak je na tom SDF (DF, Lamborghini, Same)?

Zveřejněno: 27. 5. 2020

Hospodářské výsledky koncernu SDF (značky Deutz-Fahr, Lamborghini, Same) v roce 2019 vykázaly růst z hlediska EBT (zisk před úroky a zdaněním) i čistého zisku, a to navzdory poklesu obratu.

Výroba traktorů Deutz-Fahr

V roce 2019 koncern zaznamenal obrat 1,268 miliard EUR, což je o 7,6 % méně než v roce 2018. Firmy (značky) vyrábějící traktory a sklízecí mlátičky zaznamenaly pokles obratu v souladu s negativním trendem na evropských trzích (i exportní trhy byly slabé). Firma Grégoire (sklízeče hroznů) však v roce 2019 dosáhla rekordního obratu - 70,7 milionů EUR a rekordního zisku.

Dobře si vedl i prodej náhradních dílů. Koncern SDF se výrazně zaměřil na on-line prodej náhradních dílů. Výdaje na vývoj produktů činily 60 milionů EUR. Největší pozornost se zaměřovala na digitalizaci výrobků a prodejních procesů. SDF bude pokračovat ve významných investicích do výzkumu a vývoje a už letos uvede některé důležité inovace pro vysoce výkonné traktory.

V souvislosti s pandemií Covid-19 byl čínský výrobní závod v únoru zavřen, v březnu se opět otevřel. Indický závod byl zavřen v dubnu, nyní už vyrábí naplno. Turecký závod pandemii téměř nepocítil. Evropské závody vyráběly bez výrazných změn – jen byla zpomalena dodávka dílů. Chorvatský závod by se měl otevřít během května.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: SDF

1) z podkladů SDF

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.