Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Horsch Cultro TC je novým nářadím pro rychlou likvidaci posklizňových zbytků na poli

Zveřejněno: 26. 7. 2019

Horsch představuje další ze svých novinek, tentokrát nářadí Cultro TC, které se má postarat o likvidaci posklizňových zbytků na poli. Jedná se zejména o zbytky kukuřice či řepky. Cultro TC lze kombinovat s dalšími stroji z nabídky Horsch na zpracování půdy a je k dostání v různých pracovních šířkách a provedeních.

Horsch Cultro TC

Cultro TC je nožový válec, který má kompaktní průměr, aby dosáhl vysoké rychlosti otáčení. Po obvodu válce je rozloženo šest nožů uspořádaných napříč, což zajišťuje křížový efekt řezu. K dispozici jsou dvě různé verze stroje. Cultro 3 TC v pracovní šířce tři metry je k dispozici pro tříbodové závěsy traktorů. V tomto případě může zákazník volit mezi verzí pro připojení do předního závěsu traktoru a verzí do připojení do zadního závěsu traktoru. Pakliže si vybere první verzi, válec může používat ve spojení s krátkým diskovým podmítačem řady Joker CT. Vzadu tažená verze zase umožní připojit různé další například urovnávací válce z řady Joker CT.

Vlajková loď Cultro 12 TC má pracovní šířku dvanáct metrů. Použita byla nová koncepce rámu, která přenáší hmotnost stroje na válec. Jednotlivé segmenty válce jsou rozděleny na části o šířce tři metry - mají též vlastní zavěšení pro kopírování povrchu půdy. Každý segment je samostatně chráněn proti přetížení a může se také pohybovat směrem nahoru. Před válcem mohou být umístěny i další sekce, které umožní využití tohoto typu stroje při předseťové přípravě. Stroj zvládne pracovní rychlost až 20 km/h, vyžadován je výkon 200 koní.

Horsch Cultro nalezne využití při likvidaci posklizňových zbytků například po kukuřici či řepky.

V rámci tiskových dnů Horsch také oznámil příchod nové generace samojízdných postřikovačů řady PT.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Horsch

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.