Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Horsch rozšíří nabídku prutových bran Horsch Cura ST o model s pracovním záběrem 24 metrů

Zveřejněno: 7. 5. 2021

Brány Horsch Cura ST lze uplatnit jak v konvenčních, tak ekologických způsobech hospodaření. Modelová řada Cura ST bude nyní rozšířena o největší model s pracovním záběrem 24 metrů.

Brány Horsch Cura ST

Philipp Horsch, který nedávno na svém Twitterovém účtu zveřejnil video prvního autonomního secího stroje Horsch, nyní zveřejnil další zajímavé video. Video zachycuje prutové brány Cura ST s pracovním záběrem až 24 metrů! Dosavadní největší pracovní záběrem činil 15,20 metrů.

Sériová výroba byla již zahájena. Největší model disponuje zesíleným rámem. Brány lze složit do přepravní polohy nepřesahující 3 metry. Jednotlivé sekce bran se přizpůsobují tvaru terénu.

„Prutové brány mají široký záběr využití, můžeme je použít pro likvidaci naklíčených plevelů před setím hlavní plodiny, tzv. Blindstriegel. Další možností je nasazení v porostu hlavní plodiny, ať už za účelem provzdušnění, či za účelem řešení plevelů. Nejvděčněji na nasazení prutových bran reaguje pšenice, která snese opravdu agresivní nasazení. Prutové brány je možné použít i v ostatních obilovinách jako je např. tritikále, žito, špalda, oves atd., dále je možné vláčet luskoviny, olejniny, kukuřici atd. Každá plodina ovšem potřebuje odlišný přístup k nasazení prutových bran a jejich nastavení. Ne každá plodina snese tolik co pšenice. Důležité ale je, že díky konstrukci uzavřeného rámu s opěrnými koly a jištění prutů dvojitými pružinami, jsme schopni pracovat se strojem Horsch Cura ST naprosto přesně, tak jak daná plodina vyžaduje. Aktuálně je stroj Horsch Cura ST dostupný jako nesený stroj ve verzích 12,13 a 15m, postupně budeme rozšiřovat o další záběry,“ uvádí Radek Divila ze zákaznické podpory Horsch.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Horsch

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.