Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Jaké traktory se vyrábí v Indii?

Zveřejněno: 25. 3. 2022

Trh nabízí širokou škálu značek traktorů. Kde se vyrábí traktory? Mnozí odpoví, že se k nám dováží traktory z Německa, Francie, Itálie či Ameriky. Číňané si už v Evropě začínají dělat jméno. Existuje však další země, která vyrábí levné traktory v neuvěřitelném množství. Co nám může Indie nabídnout?

Indie je nejen významným výrobcem, ale také největším trhem s traktory.

Nejprve je třeba říci, že Indie je největším výrobcem traktorů na světě! Existuje důkaz, že 50 % všech traktorů na světě bylo v roce 2016 vyrobeno v Indii! V roce 2013 jich bylo vyrobeno 619 000, v sezóně 2021 již 988 043. Indie je nejen významným výrobcem, ale také největším trhem.

Nejznámější indickou značkou traktorů je Solis. Společnost vyrábí kolové traktory o výkonu od 20 do 120 koní. K dispozici jsou i v České republice. Na internetových stránkách společnosti je však uvedeno, že Solis je pouze třetím největším výrobcem v Indii.

V Indii téměř neexistují traktory s výkonem vyšším než 180 koní.
V Indii téměř neexistují traktory s výkonem vyšším než 180 koní.

V Indii téměř neexistují traktory s výkonem vyšším než 180 koní. Většina traktorů vyráběných v této zemi je vybavena motory o výkonu 40 – 45 koní.

Traktor značky Solis.
Traktor značky Solis.

Překvapivý je obrovský počet výrobních podniků. Indie má 16 vlastních (domácích) značek. Kromě toho v zemi vyrábějí traktory čtyři "externí" společnosti. Patří mezi ně Ford, John Deere, Deutz-Fahr a New Holland.

Traktor značky Mahindra.
Traktor značky Mahindra.

Společnost Mahindra & Mahindra Corporation je největším výrobcem traktorů v Indii a také největším výrobcem na světě. Tyto traktory se ve velkém prodávají jak v samotné Indii (zde je společnost lídrem již od roku 1983), tak v Číně, Austrálii a severoamerických zemích. Traktory Mahindra se montují v Indii, Číně a sedmi afrických zemích. I v USA má společnost šest montážních závodů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Archiv

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.