AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kramer 2706: Všestrannost v kompaktním balení

Zveřejněno: 24. 5. 2018

Motor, užitečná hmotnost a další řada vlastností dělá z teleskopického manipulátoru Kramer 2706 univerzální a kompaktní stroj. Tento model nahrazuje svého předchůdce 2506.

Teleskopický manipulátor Kramer 2706.

Kompaktní teleskopický nakladač 2706 je umístěn v takzvané třídě 2x2 metrů, což znamená, že šířka vozidla a výška vozidla je nižší než 2 metry. Díky tomu je tento stroj obzvláště zajímavý pro práce ve stavebnictví, průmyslu, recyklaci, ale také v zahradnictví.

Novým prvkem je motor Kohler o výkonu 55,4 kW (KDI 2504 TCR), který splňuje emisní požadavky s katalyzátorem (DOC). Užitné zatížení teleskopického nakladače je 2,7 tun a náklad může být zvednut až do výšky stohování téměř 6 metrů. Kramer 2706 tak kombinuje kompaktní rozměry s obrovským výkonem, který je zvláště ceněn v zahradnictví a krajinářství.

Zajímavý je také hydraulický systém s průtokem 90 l/min. Elektro-hydraulické ovládání a systém LUDV umožňují současně provádět několik funkcí: obsluha může teleskopické rameno vysouvat, zvedat a např. sklápět lžíci – vše současně.

Efektivitu pracovních procesů lze dále optimalizovat několika funkcemi. Teleskopický manipulátor nabízí nastavitelné množství oleje pro všechny pomocné hydraulické řídicí obvody a energeticky úsporné LED diody.

Vzhledem k velkému počtu přídavných zařízení, které lze namontovat na zadní nebo přední stranu, lze Kramer 2706 používat různými způsoby. Proto manipulátor disponuje rychlovýměnným systémem pro snadnou záměnu nářadí. Na přání je možné objednat zadní závěs a vývodovou hřídel pro pohon například mulčovačů.

Novinkou mezi systémy je nová generace detekce přetížení "Smart Handling" se třemi provozními režimy. "Inteligentní manipulace" je asistenční systém řidiče, který zřetelně uvolňuje obsluhu v každodenní práci. V závislosti na aplikaci může obsluha vybrat vhodný režim, čímž výrazně zvýší účinnost a bezpečnost. Také nová je volba výšky kabiny: méně než 2 metry pro maximální kompaktnost vozidla nebo 2,10 metrů pro maximální pohodlí a dokonce lepší viditelnost. 2706 je tak ideálním strojem pro zahradnictví a terénní úpravy.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kramer

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.