Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Krone a Lemken představují řešení pro přepravu autonomních strojů po silnici

Zveřejněno: 2. 10. 2023

Autonomní stroje od společnosti Krone a Lemken lze pomocí speciální oje snadno a rychle přepravovat z pole na pole po pozemní komunikaci.

Krone a Lemken představují řešení pro přepravu autonomních strojů po silnici.

V roce 2022 proběhlo společné představení autonomních strojů od společností Krone a Lemken.

Díky novému přepravnímu řešení od společností Krone a Lemken bude v budoucnu možné autonomní stroje jednoduše připojit k traktoru. Toto chytré řešení šetří mnoho času, energie a nákladů na personál, protože již není nutná přeprava z pole na pole na podvalu.

Systém "Vehicle Transport System" (VTS) spojuje autonomní vozidlo přímo s traktorem prostřednictvím spojovacího systému. Vzhledem k tomu, že hnací ústrojí autonomního vozidla je během přepravy deaktivováno, je klasifikováno jako tažené nářadí, a je tedy schváleno pro silniční přepravu. Spřažené nářadí – například kultivátory nebo žací stroje – tak může jezdit společně s novým dopravním systémem. Jediné, co je zapotřebí, je řidičský průkaz na traktor.

Systém řízení prošel přísnými bezpečnostními zkouškami a je chráněn proti nesprávnému ovládání.
Systém řízení prošel přísnými bezpečnostními zkouškami a je chráněn proti nesprávnému ovládání.

Pro pohodlnou a bezpečnou jízdu po veřejných komunikacích jsou obě nápravy autonomního vozidla řízeny. Díky tomu je souprava mimořádně obratná. Chování řízení se přizpůsobuje rychlosti jízdy, takže souprava je stabilní i při vyšších rychlostech a dokáže bezpečně překonávat úzké příjezdové cesty a zatáčky s malým poloměrem otáčení. Systém řízení prošel přísnými bezpečnostními zkouškami a je chráněn proti nesprávnému ovládání.

Kromě mechanické oje jsou obě vozidla spojena hydraulickými a elektrickými přípojkami, které jsou v zemědělství standardem.